Ny minister vil have færre i løntilskud

Regeringen vil have ændret reglerne, så færre ledige bliver sendt i job med løntilskud. Kommunerne skal have samme økonomiske refusion uafhængigt af, om de sender folk i job med løntilskud eller giver dem kurser og vejledning.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Der er begået mange fejl i beskæftigelsespolitikken gennem de senere år. Den refusionsordning, der gælder i dag, er en af dem," siger beskæftigelsesminister, Mette Frederiksen (S), til dr.dk.

I dag får kommunerne refunderet halvdelen af udgifterne, når de sender folk i job med løntilskud, men kun 30 procent, hvis de i stedet tilmelder dem opkvalificerende kurser.

Dermed har kommunerne kun økonomisk incitament til at sende ledige i job med løntilskud og virksomhedspraktik, selvom det måske ikke er det bedste for den ledige, og derfor vil regeringen have reglen lavet om.

DR: Færre i job med løntilskud