Anmeldelse

Coachende samtaler

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er blevet moderne for ledere at bruge en coach til motiverende sam­taler, og nu foreslås det i en ny bog, at også almindelige lærere kan have brug for en håndsrækning til at løfte og kvalifi­cere hver­dagens forskellige samtaler, fordi dialogen er blevet en central kom­pe­tence og en nødvendig praksis, når læring og samarbejde skal lykkes. For hvor der er mennesker, er der også konflikter, der igen ofte opstår på grund af misforståelser eller dårlig kommunikation.

Fakta:

Titel: Coachende samtaler

Forfatter: Benedikte Achen

ISBN: 978-87-624-0844-9

Pris: 199 kroner

Sider: 135 sider

Type: Bog

Forlag: Kroghs Forlag

Som autentisk person er det i dag vigtigt med en åben og ærlig dialog, men den må heller ikke være så ærlig, at man krænker eller nedvurderer det andet menneske. Kritik skal gives konstruktivt og med takt. Og derfor er denne bog om pro­fes­sionel coach­ing som metode god som inspiration og in­tro­duk­tion til en fornyet, anderledes og frem for alt over­kommelig og konkret indsats, ikke mindst i sko­le­livet. Det er bogens hovedsynspunkt, at der er et behov for nytænkning af forestillingen om pro­fes­sio­na­lis­me på arbejdspladserne, ikke mindst i skolen, og for at iscenesætte ander­ledes dialoger mellem kolleger, der arbejder sammen i selvstyrende team. Desuden handler bogen om både de formelle og de uformelle samtaler, der på en eller anden måde er skolens egentlige pro­duk­tionsapparat, og jo bedre vi kommunikerer, des bedre bliver vort arbejdsliv.