Pernille Missel Danielsen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Konsulent i informations- og kommunikationsteknologi (IKT) Pernille Missel Danielsen er 35 år og bor i Stubbekøbing.

Uddannelse:

Læreruddannet fra Vordingborg Seminarium i 1998. PD i specialpædagogik 2008.

Arbejdsplads:

IKT-konsulent på Videnscenter for Specialpædagogik i Næstved Kommune. Hun udreder og finder it-løsninger til for eksempel ordblinde eller mennesker med fysiske eller kommunikative handikap.

Familie:

Gift med Jørgen og mor/stedmor for deres fem sammenbragte børn Julius på otte, Oliver på fem, Frederikke på 2½, Jakob på 12 og Sigrid på ni.

Efter seminariet arbejdede Pernille Missel Danielsen på Marie Grubbe Skolen, som er en ungdomsuddannelse for udviklingshæmmede. Der var ingen tvivl om, at hun ville arbejde med specialpædagogik, men der var for få faglige udfordringer i arbejdet med unge med et meget lavt funktionsniveau. Interessen for it har hun haft hele tiden, så i jobbet på Videnscenter for Specialpædagogik har hun fundet en god kombination.

Lige nu:

I øjeblikket arbejder jeg på et kommunikationssystem til en dame med en sjælden neuromuskulær sygdom. Hun kan kun bevæge hoved og ben, så jeg har fået fat på en hovedmus med en 0/1-kontakt som fodpedal, så hun kan vælge bogstaver, ord eller sætninger. Det er utrolig givende at kunne hjælpe mennesker, så de i så lang tid som muligt kan have en værdig kommunikation.

Om fem år:

Jeg arbejder helt sikkert stadig med kommunikationshjælpemidler.

Efteruddannelse:

Jeg blev færdig med min PD i specialpædagogik sidste år. Jeg vil gerne have en master i IKT og læring, men jeg ved, at jeg vil gå meget op i det. Derfor vil jeg gerne have, at min mindste bliver fire-fem år, inden jeg starter.

Ting, som er vigtige for mig:

1. Jeg ville ikke kunne undvære min bærbare. Der har jeg alt skrevet op. Det er der, jeg afprøver og finder nye kommunikationsprogrammerne kan hjælpe folk til at læse, klare hverdagen eller et arbejde.

2. Jeg skal nå at løbe tre gange om ugen. Min mand og jeg løb en halvmaraton i efteråret, for jeg skal sætte mig et mål. Nu har jeg også købt løbebånd, så jeg kan få min tur, selvom det er vådt udenfor.

3. Hvis jeg ikke arbejder, er jeg sammen med vores børn. Min mands ældste søn er autist, og det har påvirket min interesse for, hvordan håndholdte computere kan give struktur i hverdagen. Det er dejligt livsbekræftende at have børn.

4. Hvis jeg læser skønlitterære bøger, falder jeg som regel i søvn. Til gengæld er jeg begyndt at høre lydbøger. Det passer fint, især fordi jeg kører så meget. I øjeblikket er det Camilla Läckberg.

5. Hvis jeg ikke skal noget efter arbejde, trækker jeg i natbukser og sutsko. Det er ikke, fordi jeg er meget »stilet« på arbejde, men de er så afslappende at gå rundt i. Jeg har stjålet dem fra min mand.

6. Jeg kører en hel del, fordi jeg både er i Nykøbing og i Næstved og kører ud til borgere. Det gør, at jeg er nødt til at medbringe hele mit arbejde i en stor kuffert. Her er der plads til min bærbare, en scanner og diverse programmer.

Powered by Labrador CMS