Stefan Lemser Eychenne underviser på Den dansk-franske Skole og får medaljen, fordi han formår at engagere og motivere alle elever i arbejdet med naturfag.
Stefan Lemser Eychenne underviser på Den dansk-franske Skole og får medaljen, fordi han formår at engagere og motivere alle elever i arbejdet med naturfag.

To Ørsted-medaljer til grundskolelærere

I år uddeler Selskabet for Naturlærens Udbredelse H. C. Ørsted medaljer i bronze til to grundskolelærere, fordi det her i 2020 er 200 år siden, H. C. Ørsted opdagede elektromagnetismen. Medaljerne bliver overrakt til september til Stefan Lemser Eychenne og Claus Rintza.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kolleger, skoleledere og elever har indstillet en række lærere, der er blevet bedømt af et fagudvalg i Selskabet for Naturlærens Udbredelse (SNU).

Hver lærer får et rejselegat på 25.000 kroner sponsoreret af Haldor Topsøe, og deres skoler får 25.000 kroner til brug til et naturfagligt projekt.

Lærer Claus Rintza arbejder på Bagsværd Kostskole og Gymnasium, hvor han ifølge indstillingen er god til at pirre elevernes nysgerrighed og får dem til at ville kaste sig ud i naturfaglige eksperimenter. Han udvikler egne forsøg og er desuden faggruppeformand på skolen. Han opfordrer eleverne til at deltage i camps som Science Talenter i Sorø, Unge Forskere og Nordisk Matematik konkurrence, ligesom han samarbejder med flere naturfaglige miljøer.

Lærer Stefan Lemser Eychenne underviser på Den dansk-franske Skole på Tagensvej i København. I indstillingen står, at han formår at engagere og motivere alle elever i arbejdet med naturfag - fra børnehaveklassen til udskolingen. Eleverne er med til at arbejde med programmering og 3 D-print. Han har konstrueret hjemmebyggede mikroskoper, som eleverne selv kan samle og hver uge laver han naturfaglige aktiviteter for skolens børnehave.

Selskabet for Naturlærens Udbredelse blev stiftet i 1824 af H. C. Ørsted og er stadig et samlingspunkt, hvor forskere formidler den nyeste viden ofte på tværs af traditionelle faggrænser.

På grund af 200-året har man besluttet at uddele to bronzemedaljer i år - en til en yngre og en til en mere erfaren lærer.

Medaljerne uddeles 7. september ved et arrangement med foredrag om H. C. Ørsteds 2000 nye danske ord ved professor Frans Gregersen, Københavns Universitet. 

Powered by Labrador CMS