Debat

Vil folkeskolen være med til at skabe mere tillid

Det koster samfundet milliarder pga. stress. 50% får en depression. Vi må tage debatten ellers ender vi i rabatten.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som tidligere Folkeskolelære tilført en Master i vejledning, psykoterapeut, digter og forfatter m.m., så rør det mig dybt, at møde mennesker ramt af stress og dertil alvorlige følger af depression, skilsmisse og jeg kunne blive ved.

Det har store konsekvenser. Det må vi have gjort noget ved, men hvad gør vi?

I Spanien går den der en vandring kaldet Den Spanske Camino. Her er der kultur for at skoler går en del af ruten. Da jeg selv gik den i 2015, så tænkte jeg. Det her er for godt til at være sandt. Når der kan være en spansk, så kan der vel også være en dansk. Det var lettere sagt en gjort for folk har jo så travlt. De skal, de skal, de skal...nej vi skal ud af skallen. Vi skal ikke så meget.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Ud at gå.

Ud at så.

Ud at så noget tillid.

Ud i vores natur.

Så kommer du retur.

De sidste knap syv år har vi gået www.tillidsvejen.dk

Vi vil gerne lave små lokale mini camino Tillidsveje for børn.

Se der flyver en ørn.

Skal vi tage en tillidstørn?

Her kommer du kommer du ned i kroppen.

Så bliver du toppen af poppen.

Jeg er bekymret for vores børn.

Test og best i test. Hvor herre til hest. Altså undskyld mig. Hvor er vi på vej hen? Flere og flere unge har det svært og fedme er en globalt problem. Er det Folkeskolen skyld?

Nej...I gør det kanon godt inden for den ramme der nu engang er sat op. Rammen er bare ikke god nok.

Vi bliver nødt til at nytænke hele undervisningsbegrebet. Grundtvig talte ikke om dannelse, men om livsoplysning. Hvad er forskellen?

Når du danner mennesker, så former du barnet. Altså lidt som modelervoks. Er det det vi vil, skal og gør?

Nej...vi må røre vores børn. De skal livsoplyset til at blive selvstændig tænkende væsener. Det er derfor vi klare sos så godt globalt...endnu.

Vi må gøre dem nysgerrige. Vi må skabe glæde for at lære. Flere kreative fag og ud i naturen, men også fokus på at læse og regne.

Vi har tillid i vores samfund, men vi er ved at smide det ud med badevandet. 

Derfor går vi for 7. år Tillidsvejen fra Klitmøller til Viborg fra 2.7- 10.7. Vi er optaget af FNs verdensmål. Hvordan kommer vi i mål?

Der er flere spørgsmål end svar.

Håber at se en masse lærer, forældre og børn.

Tillidsfulde hilsner

Jakob Spange

Powered by Labrador CMS