Sydslesvig mister ikke OK-stemmeret - i denne omgang

Danmark Lærerforenings ledelse måtte i dag trække et forslag, som ville tage stemmeretten fra medlemmerne fra Dansk Lærerforening i Sydslesvig. Kredsen vidste nemlig ikke før kongressen, at stemmeretten var i fare.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I en stribe forslag til vedtægtsændringer fremlagt af Hovedstyrelsen, indgik, at de sydslesvigske lærere skal fratages retten til at stemme om det danske overenskomstresultat.

"Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvad baggrunden for forslagene er", sagde Niels A. Nielsen fra talerstolen i går. DLF's hovedstyrelses begrundelse for forslaget er, at Dansk Lærerforening i Sydslesvig ikke er omfattet af overenskomstresultatet. Niels Nielsen mener, at det at have stemmeret, når det gælder overenskomsten for folkeskolen, har stor betydning, når kredsen i Sydslevig forhandler arbejdsvilkår med de lokale arbejdsgivere.

Han påpegede, at der for medlemmerne i Sydslesvig står meget på spil, hvis de mister deres stemmeret, mens det for foreningens øvrige medlemmer ikke er nogen ulempe, at de bevarer den. Udover utilfredshed med Hovedstyrelsens forslag til vedtægtsændring, er Niels Nielsen også skuffet over, at hovedforeningen ikke har fortalt den sydslesvigske kreds om forslaget inden kongressen.

Fredag morgen trak Hovedstyrelsen forslagene om ændringer af Kreds 163's stemmeret af dagsordenen for denne kongres.

"Meningen med vores forslag var at skabe klare linjer, så vi er konsekvente med, at dem, som er omfattet af overenskomsten også er dem, der har stemmeret. Vi var i hovedstyrelsen ikke klar over, at I ikke var bekendt med overvejelserne", sagde Astrid Schjødt Pedersen fra Hovedstyrelsen henvendt til Niels Nielsen fra Dansk Lærerforening i Sydslesvig.