DLF i solidaritet med polske læreres lønkamp

Flere hundrede tusinde lærere i Polen har siden i mandags strejket for at opnå højere løn. Danmarks Lærerforening støtter nu de polske lærere.

Publiceret

STØTTEERKLÆRINGEN

Dear Slawomir

The Danish Teachers Union - the DLF - stands by you in yourstruggle for proper conditions for teachers in Poland. Your will ofnegotiation has not been taken up by the authorities - and you seeno other way forward but to strike for your rights. The enormoussupport your members show for this struggle by voting for thestrike tells us all that teachers in Poland stand together in astrong unified action.

The fight for proper working conditions and for theattractiveness of the teaching profession is a fight that teachersunions join in all across Europe - and in the rest of the world aswell. Our cause is even bigger than to ensure the rights of ourmembers to have good conditions. Good conditions and theattractiveness of the teaching profession is absolutely necessaryto maintain quality in education and thereby ensure that futuregenerations will be able to take good care of the earth and builddemocracies for the future.

Your fight is our fight. We stand behind you.

On behalf of the DLF and as Vice President of the ETUCE

in solidarity

Dorte Lange

Vice President

Danish Teachers Union

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Basislønnen for en polsk lærer er lige over 3.000 kroner om måneden, og det beløb skal hæves med mere end 50 procent, kræver lærerne.

I tre år har den polske lærerorganisation ZNP marcheret, demonstreret og aktioneret uden at kunne overbevise regeringen om nødvendigheden af lønstigninger.

I sidste uge meddelte ZNP, at læreren ville nedlægge arbejdet, og det fik regeringen til at gå i forhandlinger, som dog ikke førte til et resultat. Derfor nedlagde de polske lærere i mandags deres arbejde.

Næstformand i Danmarks Lærerforening Dorte Lange har i dag sendt en støtteerklæring til de polske lærere:

"Jeg stod i 2013 og læste støtteerklæringer højt fra lærerforeninger i hele Europa og også fra lande uden for Europa. Jeg kan huske, hvor glade folk blev over, at der var mennesker rundt om i verden med det samme job, som tænkte på dem", fortæller Dorte Lange.

"Jeg har skrevet til de polske lærere, at hvis vi ikke i Europa og i resten af verden står sammen om at sikre en attraktiv lærerprofession, så får vi ikke den kvalitet i undervisningen, der skal til for at sikre et demokratisk samfund. Og nu tager de polske lærere én for holdet så at sige".

Støtteerklæringer til DLF strømmer ind fra hele verden