Efter 15 år som fagforeningsformand har Sivso Dorph fået job som direktør for Kultur, Undervisning og Fritidsområdet i Qaasuitsup Kommunia.

Kampvalg: Grønlandske lærere skal have ny formand

Imak, som er Lærernes Fagforening i Grønland og samtidig en kreds i Danmarks Lærerforening, skal på torsdag vælge ny formand. Sivso Dorph går af efter 15 år for at blive direktør for Kultur, Undervisning og Fritid i Qaasuitsup. Fire kandidater har meldt sig på banen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sivso Dorph blev senest genvalgt i foråret 2013 for en fire-årig periode. Dengang gjorde han opmærksom på, at det ville blive hans sidste periode, fordi han ville søge nye udfordringer, mens han stadig havde gode kræfter til at gøre det i. I januar i år meldte han så ud, at:

"Jeg har fundet min udfordring og et arbejde, som jeg håber jeg vil gøre nytte i". 

1. april tiltræder Sivso Dorph i sit nye job i Ilulissat i Vestgrønland, og på repræsentantskabsmødet på torsdag skal Imak vælge ny formand. Fire kandidater stiller op - to af de nuværende bestyrelsesmedlemmer Marie Sara Larsen og Birthe Therkildsen, Karl Frederik Danielsen, som har den øvrige bestyrelses, herunder Sivso Dorphs, opbakning, samt Dorthe Bidstrup.

Læs kandidaternes valgoplæg via linkene til højre.

Læs mere

Valgoplæg fra Marie Sara Larsen

Valgoplæg fra Birthe Therkildsen

Valgoplæg fra Karl Frederik Danielsen

Valgoplæg fra Dorthe Bidstrup