Smitte fører til tiltag på de københavnske skoler

Selvom tiltagene er anbefalinger, er de alligevel en ”skal-opgave”, mener formanden for Skolelederforeningen i København.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Københavns Kommune har Børne- og Ungeforvaltning nu videreformidlet myndighedernes anbefalinger ved høj smitte til sine skoler, skriver Berlingske.

Det sker, fordi København har så mange smittede med covid-19, at smitten kategoriseres som høj.

Anbefalingerne er, at undervisningen på skolerne så vidt muligt foregår i stamklasserne, og at eleverne heller ikke blandes med elever fra andre klasser i frikvarterer og ved arrangementer.

I dag sænkes grænserne for høj smitte lokalt 

Selvom tiltagene er anbefalinger og ikke krav, er de alligevel en "skal-opgave", mener Jeanne Jacobsen, der er skoleleder på Tove Ditlevsens Skole på Vesterbro og formand for Skolelederforeningen i København.

Mandag bød på det højeste antal registrerede smittetilfælde med covid-19 siden 18. december sidste år. Det skte samme dag, som myndighedede sænkede grænserne for, hvornår smitten lokalt kategoriseres som høj.

Ifølge Ritzau har 37 af landets 98 kommuner nu så mange smittede med covid-19, at de anbefales at følge en række opfordringer fra Sundheds- og Ældreministeriet.

Nye anbefalinger ved høj coronasmitte