Ingen dato for første møde i Arbejdsretten

Det første egentlige retsmøde i Danmarks Lærerforenings arbejdsretssag mod KL er endnu ikke berammet. KL har bedt om, at sagen sættes med såkaldt udvidet formandskab, og det betyder, at der skal findes plads i kalenderen hos tre højesteretsdommere.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

DLF har bedt om, at sagen hastebehandles ved Arbejdsretten, så formanden for DLF's overenskomstudvalg Gordon Ørskov Madsen ærgrer sig over, hvis KL's ønske kommer til at forsinke arbejdsretssagen.

Sagen om uenighed om lærernes arbejdstid er i gang 

Formand for KL's løn- og personaleudvalg Michael Ziegler siger til folkeskolen.dk: "Det er en mulighed, der findes i Arbejdsretten, og der har vores folk vurderet, at den her sag var egnet til det".

Sagen er rejst af DLF, efter at KL sendte et brev til alle kommuner, hvor meldingen er, at når skolelederne drøfter opgaveoversigter med lærerne, er de ikke forpligtet til at sætte tid på det forventede omfang af lærernes opgaver - altså heller ikke tiden til forberedelse.  

Den udlægning er DLF uenig i. Lærerforeningen mener, at den er i strid med arbejdstidsbilaget fra forårets overenskomst, hvor der står i punkt 3 står "I drøftelserne af opgaveoversigten, Underbilag 2.1 § 5 stk 1 og 2, indgår en drøftelse af det forventede tidsforbrug til forberedelsen og de øvrige opgaver".

Arbejdsretten skal løse uenighed om forberedelsestiden 

 

Powered by Labrador CMS