Ingen afgørelse i lejrskolesagen i dag

Den faglige voldgift om afregningen for læreres deltagelse i lejrskoler er netop afsluttet. Men afgørelsen kommer først senere.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Dommeren har tilkendegivet, at han ikke træffer en afgørelse i dag. Han vil overveje sagen og tænke den igennem. Han vil afgive en afgørelse inden sommerferien", siger formand for overenskomstudvalget i DLF Gordon Ørskov Madsen, som har overværet sagen i dag i KL-huset i København.

Voldgift om lejrskoler behandles i morgen

Dommeren skal afgøre, hvordan lejrskole skal afregnes efter Lov 409.

"KL ønsker, lærere skal være til rådighed hele døgnet, mens Lærernes Centralorganisation holder fast i lovteksten, der siger højest 14 timers arbejde per lejrskoledøgn", forklarer Gordon Ørskov Madsen.

Han ærgrer sig over, at sagen ikke var så klar, at dommeren kunne komme med en kendelse med det samme.

"Vi må derfor afvente dommen. Det er umuligt at sige, hvor det går hen. Vi har et kæmpeproblem, hvis KL får medhold. For det betyder, at man ved lov har indført, at lærerne skal gå på arbejde i mange timer, men kun bliver afregnet for højst 14 timer". 

DLF er klar til faglig voldgift om lejrskoler