Debat

De fordømte forårsdage, med Jelved!

Når man vil forstå sig på de Græske tragediers renselses mekanik - kan man nogen gange se på hvordan de faktiske aktører selv bedømmer de renselses processer de deltager i.......

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

”I går aftes stod Rolf Sørensen frem og tilstod brugen af forskellige former for doping. Den seneste i rækken af cykelryttere de sidste måneder. Det er et sørgeligt billede, der tegner sig af en generation i cykelsporten, som har snydt sig til hæder. Som eliteudøver er man rollemodel for de kommende generationer. Man motiverer og inspirerer. Jeg håber, at et sort kapitel nu kan afløses af et rent. ...At kommende generationer kan spejle sig i rigtige og hæderlige vindere. Jeg vil gerne opfordre til, at de dopede cykelryttere, der står frem nu, vil bidrage til opklaringsarbejdet. Ikke bare for deres egen samvittigheds skyld, men så enhver tvivl udviskes. Det skylder de deres sport, de nuværende og alle fremtidige cykelryttere.” (Marianne FB d. 19 Marts)

Således kommer man næste automatisk til at tænke på Jørgen Lets’ fantastiske og fascinerende værk ’En forårs dag i Helvede’ – når man ser Mariannes Jelveds FB indlæg om det seneste indslag i cykelsportens bekendelses historie.

Det interessant ved dette er altså denne tautologiske identifikation og fascination, som vi alle lider af – vi fascineres og forføres af ideen om den rene sport, den rensede helt og selve bekendelsen bibliografiske proces! Her ser vi fx hvordan helten Armstrong skrifter og bliver renset offentligt - af ypperste ”præstinden”.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

http://www.youtube.com/watch?v=ZxkULBtpF3s

- (Comming clean - to Opra!)

En satire, en farcer eller en tragedie?

Problemet er nu kun at vi ikke er født ”rene” – der er ganske enkelt tale om en person-politisk utopi. Renselses processen skal i sin yderste politiske manifestation forgå for åbent tæppe, hvor den umage synder må bekende at han kom til sejren ved tricks og uren midler! I denne Sokratiske nedstigning til helvede, skal vi erkende at sejren kun er for de der er ’oplyste i deres indsigt’ og kun de kan få adgang til de hellige haller - hvori denne skolastiske filosofi så kan dyrkes!

Men på forunderlig vis viser det sig at mennesket ikke er ’rent’, faktisk er det at vi er fejlbarlige, unikke og umage en central del af evolutionen, som vi netop ikke kan fordømme, forudsige, styrer eller bevise!  Således er det at selv den mest uskyldige lærdom beviseligt kan misbrugs som evidens!

http://www.youtube.com/watch?v=PZwv1GbZ9Yc

Kreativ, på anden klasse

I sin iver efter at adopterer nye lopper til det politiske cirkus, har vi tidligere oplevet hvordan de ”kreative” kræfter er forsøgt indhullet i den politiske retorik. Efter en tør tid var det derfor altså R der piste og betalte ”de kreative”, og på denne måde kunne man finde nye helte og symboler for radikalismen.

 Jo kulturen, de frivillige, de kreative – de skal bare skive under på kontrakten, ”hvor har jeg nu lagt den”…. Hop rundt, det sku være så sundt….

http://www.youtube.com/watch?v=nW88-mh5_T8

…at lopper de hopper, det R beviseligt fordi de R-politiske-hjælpe-tropper?

Isdronninger, Fenris ulve og menneskets pagt

 Det er det sidste der i disse dage udspiller sig, med folkeskolen som platform! Tragediens manuskript er skrevet af Politikerne selv og de udvist den store omtanke at invitere alle deres gode venner ind på første række. Lad os se om ikke vi lige kan rekapitulerer – hvordan spillet foregår:

  1. Man bager en evidensbaseret heldags-reform-kage, som beviseligt ikke virker!
  2. De som tidligere helt frivilligt bagte fest-kager – fratages nu tiden
  3. De nu udsultede frivillige og non-profit organisationerne tilbydes politiske sponsoratet
  4. Prisen for dette er kun at de nu besynger og betaler politikernes anprisning
  5. Nederst på kontrakten står der med småt: du må aldrig mere må gøre ’noget’ gratis, for dét jo urent!
  6. Hvis du hopper når vi siger til - så får du det True Blod vi kan levere  (herom i en senere udskæring)!

Således var det at vores selvvalgte Is dronninger havde formået at rense denne lille del af verden for alt hvad der var urent, og skabe et sted hvor ’vandet’ ikke bare er klart og gennemsigtigt, men jo det var frosset fast som tiden! Kun i det fjerne hørte man en enkelt ulv der stædigt er vendt tilbage, men for dette urene, ja unaturlige, dyr har vi også tænkt os at møde med den samme kolde evidens….  - natures orden er jo evident?

Således skete de i de dage at julen gik, påsken kom og den pagt som mennesket havde lavet med Grundvig skulle findes frem og træde i kraft – genkomsten til dette fordømte som forsømte forår ja den er selv-evident?

Grundtvig, pagten og det blandede blod:

http://www.youtube.com/watch?v=gxWEpVMUrT0