DLF's jurister må føre sagen uden aktindsigt i den fulde version af kommunens udlægning af hændelsesforløbet.
DLF's jurister må føre sagen uden aktindsigt i den fulde version af kommunens udlægning af hændelsesforløbet.

Ombudsmanden går ikke ind i sag om bortvist børnehaveklasseleder

Holstebro Kommune har bortvist en børnehaveklasseleder for ikke at holde opsyn med elever på en bus. Tre fjerdedele af kommunens beskrivelse af hændelsesforløbet var streget ud i DLF's aktindsigt. Men Ombudsmanden vil ikke gå ind i sagen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Efter 21 års ansættelse ved Vinderup Skole i Holstebro Kommune blev en børnehaveklasseleder for nylig fyret, fordi kommunen vurderer, hun ikke levede op til sin tilsynsforpligtelse.

Klassen tog i forbindelse med en børnefødselsdag en bus med forældre ombord, men uden børnehaveklasselederen selv tog med. Hun blev i første omgang opsagt per 1. januar 2019, men det blev senere ændret til fritagelse fra tjeneste med øjeblikkelig virkning.

Danmarks Lærerforening har protesteret over sanktionen, og sagen skal nu behandles i afskedsnævnet. Foreningens jurister har i den forbindelse fået en aktindsigt, hvor halvanden side af kommunens to sider lange version af hændelsesforløbet er vurderet fritaget fra aktindsigt og streget ud.

Den beslutning har DLF klaget over til Ombudsmanden. Men han har nu meldt tilbage, at han ikke vil gå ind i sagen. Begrundelsen er ifølge Lærerforeningen, at de fleste af de slettede oplysninger vurderes at være fritaget fra aktindsigt.

DLF oplyser desuden til folkeskolen.dk, at man forventer sagen afgjort inden jul, hvilket Holstebro Kommune også har udtrykt ønske om.

Powered by Labrador CMS