"Jeg synes, det er fint, at de kommer op til prøve. Det er ministeriet meget stålsatte på, at de skal i år. Og det kan vi også godt. Min bøn er, at man skal lade det være i det pensum, som eleverne har været igennem. Det skal ikke være fuldt pensum. Det har været et tumultår. Så blød op på kravene til prøven", siger musiklærer Mie Roberts.

Valgfagslærer i musik: "Det har været et tumultår"

Musiklærer Mie Roberts skal føre en gruppe elever fra 8. klasse til deres første afgangsprøve nogensinde. Men eleverne har mistet et halvt års praktisk undervisning i valgfaget musik, så hun så gerne, at prøven blev tilpasset den undervisning, eleverne har fået.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Desværre er alle elever på valgfag i 8. klasse gået glip af et halvt års fysisk undervisning. Undervisningsministeriet meldte ud, at der måtte foretages nødundervisning i de praktisk-musiske fag. Men det har været ret besværligt. Man kan godt lave en masse teori og lytte til musik, men der er rigtig meget praktik i alle de praktisk-musiske fag i folkeskolen. Når man skal hive det ud og gøre det til teori, så bliver det næsten på et gymnasialt niveau", siger lærer på Lindbjergskolen i Herning Mie Roberts.

Selv om de store elever kom tilbage på skolen før sommerferien, så blev det ikke til praktisk undervisning i musik. Mie Roberts er faglærer på 4. årgang på skolen, så hun kunne ikke gå ud til 8. årgang.

"Samtidig måtte eleverne ikke blandes. Så der skete ikke rigtig noget før sommerferien", siger hun.

Mie Roberts mener, at det næsten er den værste start, et helt nyt fag kan få.

"Vi skal have dem op til deres første prøve nogensinde i slutningen af 8. klasse. De skal op i fuldt pensum. Det er mærkeligt.  Hvis du spørger de fleste musiklærere, så er det uhørt. Vores ledelse og vores skole gør, hvad de kan for at kompensere for den manglende undervisningstid, så godt de kan. Men selv om man prøver det, så kommer den manglende tid ikke tilbage".

Mie Roberts er meget bevidst om udmeldingen fra Undervisningsministeriet er, at eleverne skal op i fuldt pensum på trods af den manglende undervisning, og hun gør alt, hvad hun kan for at forberede dem til det.

"Jeg synes, det er fint, at de kommer op til prøve. Det er ministeriet meget stålsatte på, at de skal i år. Og det kan vi også godt. Min bøn er, at man skal lade det være i det pensum, som eleverne har været igennem. Det skal ikke være fuldt pensum. Det har været et tumultår. Så blød op på kravene til prøven", siger hun.

Skolelederne: Ikke forsvarligt at sende valgfagselever til eksamen efter coronanedlukning

Powered by Labrador CMS