Claus Brønderup Sørensen er i dag viceleder på Næshøjskolen i Harlev vest for Aarhus.
Claus Brønderup Sørensen er i dag viceleder på Næshøjskolen i Harlev vest for Aarhus.

Han bliver den nye leder af Søndervangskolen

Blandt ni ansøgere har et enigt ansættelsesudvalg peget på Claus Brønderup Sørensen som ny leder af Søndervangskolen, hvor den hidtidige leder Rani Hørlyck fratrådte sidste år efter mediestormen som følge af afsløringerne af snyd ved prøverne.

Publiceret Senest opdateret

Viceskoleleder på Næshøjskolen i Harlev vest for Aarhus, Claus Brønderup Sørensen, 53, bliver ny leder af den skandaleombruste Søndervangskolen i Viby.

"Claus er en erfaren leder, der har de rette kompetencer til at lede Søndervangskolen. Han har et skarpt fokus på fællesskaber, og han vægter inddragelse og tillid højt i sin ledelsesstil. Elever, forældre og medarbejdere kan se frem til at få en leder, som er tydelig, tillidsvækkende og som arbejder målrettet for en skole, hvor børn og medarbejdere trives og vokser. Jeg ser meget frem til samarbejdet", siger Lisbeth Schmidt Andersen, Børn og Unge-chef i distrikt Sydvest.

Claus Brønderup Sørensen har foruden læreruddannelsen en diplomuddannelse i ledelse.

"Efter otte år som viceskoleleder er jeg klar til rollen som skoleleder. Det er jeg utrolig glad for, jeg kan få lov til på Søndervangskolen, som jeg oplever som en stærk, lokal skole. En skole, som forældre, elever, lærere, pædagoger og ledelse vælger til. Jeg glæder mig virkelig til at møde alle på og omkring skolen”, siger han i en meddelelse, der er sendt til de lokale medier.

”At lave god lokal skole er en fælles opgave, som alle skal byde ind i. Ledelse, medarbejdere og forældre er gensidigt afhængige af hinanden, når vi skal arbejde for elevernes bedste. Det samme gælder lokalsamfundet omkring en skole, hvor Søndervangskolen har et godt samarbejde med dagtilbud, uddannelsesinstitutioner, klubber og foreninger. Derfor vægter jeg inddragelse og det involverende samarbejde meget højt", siger Claus Brønderup Sørensen.

Skoleleder Rani Hørlyck og viceleder Martin Bernhard valgte at fratræde sidste efterår efter massive anklager for snyd og dårligt arbejdsmiljø. I mellemtiden har Martin Appel Loft været konstitueret skoleleder. Han vender efter sommerferien tilbage til sin stilling på Lisbjergskolen.

Powered by Labrador CMS