0   124

Forstyrrende ferie

Undervisningsministeriet fortæller forældrene om god feriekutyme

Lige fra første skoledag i januar og frem til påskeferien er der forældre, der tager deres børn ud af skolen i en eller to uger for at holde vinterferie. Det sker til stigende irritation for lærere og skoleledere, der mener, at fravær uden for skolens officielle ferier går ud over børnenes undervisning.

Artiklen fortsætter under banneret

'Da jeg startede som viceskoleinspektør i 1978, var der måske et barn om året, der blev taget ud af undervisningen uden for skolens planlagte ferier. I dag er forældrene stort set ligeglade. Mange gør det, og det er et stigende problem. Fraværet griber forstyrrende ind i undervisningen', siger skoleinspektør på Borgeskovskolen i Nyborg, Benny Stougaard, til Fyens Stiftstidende.

Nu er der udsigt til, at de ferieglade forældre får et par borgerlige ord med på vejen fra Undervisningsministeriet. Inden længe udsender ministeriet en pjece om forældre og elevers rettigheder og pligter i folkeskolen. Her får de blandt andet at vide, hvad god opførsel er, hvis de vil holde ferie uden for de officielle skoleferier.

Ministeriets anbefaling lyder: Spørg om lov.

Ifølge pjecen bør forældrene henvende sig med deres ønske til skolelederen, hun får så af klasselæreren at vide, om der er specielle forhold, der taler for, at eleven skal være til stede. Det kan være et vigtigt forløb i undervisningen, eller at andre elever også skal have fri i samme uge.

Hvis læreren mener, at det ikke er okay, at eleven holder fri, giver skolelederen den melding videre til forældrene. Hun anbefaler dem i stedet at arrangere ski- eller solskinsturen i skolens ordinære vinterferie, og i den ideelle verden gør forældrene det, som de får besked på.

I virkelighedens verden er der ingen sanktioner, hvis forældrene ikke retter sig efter henstillingen fra skolelederen. Der er jo ikke skolepligt i Danmark.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet
Vind et hotelophold

5500_hotel _sixtus _middelfart _2017

Nu er sommeren rigtig tæt på, og det er derfor blevet finaletid i Folkeskolens sommerkonkurrence. Du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller inkl. middag og vin til en værdi af 7.500 kr. Deltag ved at følge linket: 

 Tricks