Dansk humor

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Mujaffa', www.dr.dk/u/banjo/spil.htm, tidligere kendt som 'perkerspillet', er ved årsskiftet blevet udnævnt til 'Årets website' i Politiken.

'Mujaffa' kan findes på Danmarks Radios ungdomsside, 'U-land'.

'U-land' er satire, og 'Mujaffa'-spillet er fed satire om indvandrere, der med deres fætre kører rundt i store score-BMW'er på udkig efter guldkæder og lyshårede danske piger.

Spillet er sjovt, prøv det!

Men hvad nu, hvis modtagerne ikke forstår satiren og tager udsagnet for pålydende?

'Betingelsen for en ordentlig integration af nydanskere er, at de forstår den danske humor', sagde den radikale indvandrerpolitiker Naser Khader for nylig i en tv-udsendelse.

Han har uden tvivl ret.

Men forstår danskerne den selv?

Tilsyneladende ikke. I hvert fald ikke, hvis debatten på 'U-land' er et troværdigt udtryk for danskernes humoristiske niveau.

Indlæggene begrænser sig stort set til stupide indvandrerfjendske statements.

Hvad gør vi som pædagoger ved det?

Skal vi komme med den spidse pegefinger og tage dansk satirisk humor ind på skoleskemaet til oplysning af både gamle og nye danskere, så de kan få lært, at politisk ukorrekthed for øjeblikket er det allermest politisk korrekte?

Eller skal vi forbyde spillet?

Eller skal vi helt lade være med at blande os?