Danmarks Radios

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

@bc-udsendelser har også naturvidenskab på programmet en gang om ugen indtil jul. Jagten går på naturvidenskabelige forklaringer på 14 forskellige emner, men derudover opfordres seerne til selv at stille spørgsmål. Danmarks Radio søger ekspertklasser til at svare på spørgsmålene. Klasserne skal stille deres viden eller deres arbejdskraft til rådighed i en uge, så de kan finde svarene på de spørgsmål, de ikke allerede kender. Ekspertklassen kan frit vælge et emne, som de ved noget om på forhånd, eller måske et emne, som de har lyst til at blive klogere på. Mens dette skrives, er det 9.b fra Rødovre Skole, der er ekspertklasse. www.dr.dk.jagtenpaa

Eksempel på spørgsmål og svar:

Hvordan kan satellitter bevæge sig rundt i luften i så lang tid - hvad bruger de af energi - benzin eller andet?

Svar:

Der er en lov for, hvordan satellitterne kan blive ude i rummet. Den hedder Keplers lov.

Der er ingen nævneværdig luftmodstand ude i rummet. Så hvis man kan få satellittens bane til at følge jordens krumning, vil den blive ved med at svæve. Små afvigelser er ikke katastrofale. De betyder blot, at satellitten vil flyve i ellipseformede baner.