Et spørgsmål om ytringsfrihed

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Folketingsmedlem og byrådsmedlem i Gladsaxe for Dansk Folkeparti Klaus Kjær har klaget til byens borgmester over byens lærerkreds. Det sker, fordi lærerne har skrevet et brev til deres kolleger i venskabsbyen Klagenfurt, som er beliggende i den østrigske delstat Kärnten, hvor en nok så bekendt Jörg Haider er ministerpræsident.

'Liebe Kollegen - Lehrer in Klagenfurt!', skrev deltagerne i generalforsamlingen i Gladsaxe Lærerforening, som følte trang til at udtrykke solidaritet med kollegerne. De udtrykte i brevet ønske om, at det politiske røre ikke vil medføre problemer for samarbejdet mellem venskabsbyerne, og påpegede, at det pædagogiske arbejdes karakter gør, at lærerne altid har de humanistiske, sociale og demokratiske principper for øje, og giver lærerne en særlig position i arbejdet for menneskerettighederne. Lærerne i Gladsaxe ønskede også deres kolleger held i såvel den faglige som den politiske kamp.

'Jeg finder det uacceptabelt, at lærere eller embedsmænd i det hele taget i Gladsaxe Kommune retter henvendelse til kolleger i Østrig med opfordring til at kæmpe imod en dér lovlig og demokratisk valgt regering', skriver Klaus Kjær fra Dansk Folkeparti i sin klage til borgmester Ole Andersen. Ole Andersen har dog ikke tænkt sig at gribe ind over for kommunens lærere, siger han til Radio Gladsaxe med henvisning til grundlovens ord om ytringsfrihed, der som bekendt også gælder lærere og andre embedsmænd.