Klassekvotient
0   496

Troels Lund brugte forkert præmis for prisen på klasseloft

Hele præmissen for ministerens regnestykke angående et klasseloft på 24 elever er forkert: Troels Lund har hele tiden regnet med, at klasseloftet skal indføres på alle klassetrin. Men S og SF vil indfase det fra 0. klasse.

"I øvrigt ville det jo koste fire milliarder kroner at sænke klasseloftet fra 28 til 24 elever. Det har jeg ikke set nogen partier, der har fundet pengene til", sagde Troels Lund Poulsen den 25. maj til Metroexpress.

Det var et svar på, at det i en undersøgelse viste sig, at færre elever i klasserne var befolkningens varmeste ønske til forbedring af skolen. Og i øvrigt også en del af S og SFs skoleudspil fra december 2010.

Artiklen fortsætter under banneret

Siden har ministeren også over for folketingets uddannelsesudvalg forsøgt at regne sig frem til, hvad et klasseloft på 24 elever vil koste at indføre i 1. - 9. klasse.

Men nu kan folkeskolen.dk afsløre, at ministeren igennem hele processen har arbejdet ud fra en forkert præmis. Når han sagde: " Det har jeg ikke set nogen partier, der har fundet pengene til", talte han om et klasseloft, der skal indføres på alle klassetrin. Mens S og SF har som udgangspunkt, at klasseloftet på 24 elever skal indfases fra 0. klasse.

"Har skiftet politik"

Det var nyt for Troels Lund Poulsen, da folkeskolen.dk i går forelagde ham, at S og SF blot vil indfase klasseloftet fra 0. klasse.

"Det er noget andet, jeg hører ude på vælgermøderne. Der hører jeg, at oppositionen vil indføre det på alle klassetrin", sagde ministeren til folkeskolen.dk. Han fortsatte:

"Så har de skiftet politik midt i valgkampen".

Ministeren har altså hele vejen igennem gået ud fra, at oppositionen vil indføre et klasseloftet på alle klassetrin.

December 2010

S og SF's skolepolitik blev formuleret i "En ny start for folkeskolen - S og Sf's reform for en fælles og faglig stærk folkeskole", der blev offentliggjort i december 2010, og her står der:

"max 24 elever i klasserne, hvilket indfases fra 0. klasse"

Det er altså forkert, når ministeren siger, at oppositionen har skiftet politik midt i valgkampen. Hans økonomiske argument mod klasseloftet kan ikke bruges i forhold til oppositionens forslag. Det er ellers nøjagtig, hvad Troels Lund Poulsen brugte det til, da han i maj sagde:

"I øvrigt ville det jo koste fire milliarder kroner at sænke klasseloftet fra 28 til 24 elever. Det har jeg ikke set nogen partier, der har fundet pengene til".

Koster 100 millioner

Socialdemokraterne oplyser, at der er sat 100 millioner kroner af til indkøring af et klasseloft på 24 elever. De mener, at kommunerne må kunne planlægge sig ud af problemer med at få fordelt eleverne, så klasseloftet bliver overholdt, når ordningen indfases fra og med 0. klasse.

Læs meget mere om prisen for et klasseloft via linksene til højre for artiklen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ