Forskning
0   12

15-årig vandt forskerpris: Muhsik for køer øger mælkeproduktionen

Som den første har 15-årige Emma Weiss Nielsen fra Erritsø Fællesskole påvist, at musik i langsomt og vekslende tempo øger mælkeproduktionen hos mejerikøer.

At køernes ydelse afhænger af radioen i stalden, har både landmænd og forskere kendt til længe. Men det er ikke blevet undersøgt i dybden. 

"Og jeg tænkte, at det kunne da ikke passe. Der må da være en masse andre kompositoriske parametre, der påvirker produktiviteten. Så lavede jeg et forsøg, og det er nu blevet til et helt projekt," siger den unge forsker bag projekt Muhsik - et produktionsoptimerende middet i en pressemeddelelse fra finalen i konkurrencen Unge Forskere, som netop er afluttet. 

En jury bestående af 43 fagfolk kalder Emma Weiss Nielsens metode 'ekseptionel stærk'. Skoleeleven fra Erritsø ved Fredericia har udviklet en algoritme, som kan anvendes ved komposition af musik, som øger køers mælkeproduktion.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.470 andre er allerede tilmeldt

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
690 andre er allerede tilmeldt