Bondo og Hjortdal i fælles appel: Brug jeres ytringsfrihed

Hver anden offentligt ansat er bange for at ytre sig. Men nu opfordrer formanden for Skolelederforeningen og formanden for DLF i fællesskab deres medlemmer til at deltage i debatten. Sagligt og i en ordentlig tone.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Noget tyder på, at den stigende styring af bl.a. skolerne, der sker ovenfra, gør det sværere for ansatte og ledere at udtrykke vores holdninger og bekymringer om fx strukturændringer, besparelser etc. Ikke sjældent vælger man først at gå kommandovejen gennem skoleforvaltning, chef mv. Og det kan være klogt nok. Men vi vil omvendt - ikke mindst op til folketingsvalget - opfordre medlemmerne til at være med i debatten om, hvordan folkeskolen udvikler sig og skal prioriteres politisk-økonomisk", skriver formand for DLF Anders Bondo Christensen og formand for Skolelederforeningen Claus Hjortdal i et fælles medlemsbrev forud for det kommende valg.

De to formænd opsummerer Justitsministeriets vejledning om offentligt ansatte udstrakte ret til at ytre sig om forholdene dér, hvor de arbejder: "Udtal dig på egne vegne og ikke arbejdspladsens, overhold tavshedspligten, videregiv ikke fortrolige oplysninger, og undgå grove, krænkende udtalelser".

Råb op - det gavner folkeskolen 

"Vi kan være den seriøse stemme, der skærer igennem spin og taktiske spil", skriver de to formænd og opfordrer deres medlemmer til at skrive på blogs, i debatindlæg og på sociale medier.

"Igen - vær faglig og saglig. Husk tavshedspligten. Gå efter bolden og ikke manden. Hold en ordentlig tone - samtidig med at du siger din mening", lyder rådet i medlemsbrevet.