Ytringsfrihed
4   26

Bondo og Hjortdal i fælles appel: Brug jeres ytringsfrihed

Hver anden offentligt ansat er bange for at ytre sig. Men nu opfordrer formanden for Skolelederforeningen og formanden for DLF i fællesskab deres medlemmer til at deltage i debatten. Sagligt og i en ordentlig tone.

"Noget tyder på, at den stigende styring af bl.a. skolerne, der sker ovenfra, gør det sværere for ansatte og ledere at udtrykke vores holdninger og bekymringer om fx strukturændringer, besparelser etc. Ikke sjældent vælger man først at gå kommandovejen gennem skoleforvaltning, chef mv. Og det kan være klogt nok. Men vi vil omvendt - ikke mindst op til folketingsvalget - opfordre medlemmerne til at være med i debatten om, hvordan folkeskolen udvikler sig og skal prioriteres politisk-økonomisk", skriver formand for DLF Anders Bondo Christensen og formand for Skolelederforeningen Claus Hjortdal i et fælles medlemsbrev forud for det kommende valg.

De to formænd opsummerer Justitsministeriets vejledning om offentligt ansatte udstrakte ret til at ytre sig om forholdene dér, hvor de arbejder: "Udtal dig på egne vegne og ikke arbejdspladsens, overhold tavshedspligten, videregiv ikke fortrolige oplysninger, og undgå grove, krænkende udtalelser".

"Vi kan være den seriøse stemme, der skærer igennem spin og taktiske spil", skriver de to formænd og opfordrer deres medlemmer til at skrive på blogs, i debatindlæg og på sociale medier.

"Igen - vær faglig og saglig. Husk tavshedspligten. Gå efter bolden og ikke manden. Hold en ordentlig tone - samtidig med at du siger din mening", lyder rådet i medlemsbrevet. 

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ