Radikale vil ikke lave hitlister

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det Radikale Venstre tager skarpt afstand fra Venstres ønske om at offentliggøre resultaterne fra den meget omdiskuterede læseundersøgelse.

'Det er vigtigt, at de kommuner, som har deltaget i undersøgelsen, nu får mulighed for at gennemdiskutere rapporten og drøfte, hvor man eventuelt skal sætte ind. Denne opgave skal foregå, uden at landspolitikerne blander sig. Det Radikale Venstre tager skarpt afstand fra de politikere, som påberåber sig nødvendigheden af at offentliggøre rapporten. Der skal ikke opstilles hitlister', skriver de i en pressemeddelelse.

De Radikale mener, at lokalpolitikerne, skolerne og forældrene selv skal drage konklusionerne. Hvis de kommer frem til, at der skal ske ændringer, vil Det Radikale Venstre arbejde for 'at skabe gode vilkår for indlæringen blandt skolens elever og til at hjælpe lærerne med relevant efteruddannelse, så de kan opfylde de stillede krav og mål', skriver de.