Afskedigelse
3   61

Afgørelse i Arbejdsretten: Børnehaveklasseleder skulle ikke have været fyret

En børnehaveklasseleders forseelse på Vinderup Skole i Holstebro skulle højst have udløst en påtale - og altså ikke en fyring. Det har Arbejdsretten afgjort i denne uge.

I juli blev en børnehaveklasseleder på Vinderup Skole i Holstebro Kommune afskediget og efterfølgende fritaget for tjeneste, fordi hun lod sine elever køre med bus til en fødselsdag ledsaget af forældre, men uden at hun selv tog med. Holstebro Kommune mente derfor, at hun ikke overholdte sin tilsynsforpligtigelse.

Afskedigelsen var dog en for hård straf, slog Arbejdsretten fast i mandags. Ifølge advokat i Danmarks Lærerforening Jørn Kempel er Afskedigelsesnævnet, der er en instans under Arbejdsretten, nået frem til, at der var tale om tjenesteforseelse. Men at afskedigelse er for hård en sanktion. Hun skulle i stedet have haft en påtale, forklarer han.

"Man lægger vægt på, at det ikke er proportionalt med en afskedigelse. Det betyder, at der skal være sammenhæng mellem forseelsen og sanktionen, hvilket der ville have været med en påtale", siger han. 

Sagens præmisser afventes

Artiklen fortsætter under banneret

Holstebro Kommune skriver i en pressemeddelelse, at de tager afgørelsen om, at børnehaveklasselederens tjenesteforseelse skulle have haft en mildere straf, til efterretning. Samtidig er kommunen er tilfreds med, at det anerkendes, at hun har begået tjenesteforseelse.

"I forhold til afgørelsen i Afskedigelsesnævnet er Holstebro Kommune meget tilfredse med, at dommeren bakker os op i vores fortolkning af ansvar og udførelse af folkeskolens tilsynsforpligtelse over for eleverne, fordi det fortsat ligger kommunen meget på sinde, at forældrene kan have tillid til, at vi varetager tilsynet med børnene i skoletiden på betryggende vis", siger Susanne Ebdrup, der er direktør for Børn og Unge i Holstebro Kommune i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Når vi har modtaget præmisserne, skal de nærlæses og på den baggrund kan vi vurdere og planlægge, hvordan vi vil agere på afgørelsen".

Sagens præmisser forventes klar på skrift inden for cirka en uge.

Skal tilbage i sit gamle job

Ifølge advokat Jørn Kempel skal børnehaveklasselederen tilbage i sit gamle arbejde. Men hvornår det sker, vides endnu ikke. Det samme siger konsulent fra Vestjysk Lærerforening Thomas Birch, der har været inde over sagen.

"Vores formål i kredsen er, at få hende godt tilbage i sit arbejde. Afgørelsen er lige blevet truffet. Når der er gået lidt tid, sætter vi os med Holstebro Kommune og finder ud af, hvordan vi sikre, at hun kommer tilbage i sit job på bedst mulig vis", siger han.

Vinderup Skole har netop fået ny skoleleder, Mia Filtenborg Borup Kracht. Hun vil ikke udtale sig om sagen, men fortæller, at hun er blevet taget godt imod på Vinderup Skole. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Børnehaveklassen er for alle, der arbejder i eller interesserer sig for børnehaveklasser. I samarbejde med Børnehaveklasseforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
600 andre er allerede tilmeldt