DLF-kongres '18
0   27

Ny start for samarbejdet mellem lærere og kommuner: DLF er klar

Lærerforeningens kongres sender et brev til samtlige kommunalbestyrelsesmedlemmer, og Anders Bondo vil mødes med Jacob Bundsgaard for at sikre et godt samarbejde.

»Vi er erfaringsramte. Vi kender historien, og det er svært at få etableret den tillid, der skal bygges på«, sagde lærerformand Anders Bondo i sin tale til Danmarks Lærerforenings kongres i sidste uge om det samarbejde på alle niveauer mellem lærere og kommuner, der nu skal have en »Ny Start«.

»Det er KL's ansvar, og det er også vores ansvar. Vi har med vores underskrift forpligtet os til at gøre alt, hvad vi kan, for at få etableret den tillid. Alle de fine ord skal udmøntes i handlinger, der kan mærkes ude på den enkelte skole«, understregede Anders Bondo Christensen med henvisning til det papir med titlen Ny Start, som KL og Lærerforeningen i fællesskab skrev under på som led i forårets overenskomstforlig. Et papir, der sammen med Arbejdstidskommissionen skal etablere et grundlag for de næste overenskomstforhandlinger i 2021.

Artiklen fortsætter under banneret

Skepsis

»I fredags var jeg til medlemsmøde, og vi talte om hele historien. Fra hvordan vi forud for 2013 oplevede en disrespekt for lærerne til et ensidigt lovindgreb - vi kender historien alle sammen. Derfra har vi nu bevæget os over i en situation, hvor vi sammen med KL forsøger at skabe et godt samarbejde centralt, lokalt og på den enkelte skole. Alt det fortalte jeg lærerne om på medlemsmødet - og jeg kan godt sige, at jeg blev mødt med en vis skepsis. Det forstår jeg godt. Det er vigtigt, at det hele udmønter sig i nogle helt konkrete resultater på den enkelte skole«, sagde Anders Bondo.

Det blev til en lang debat på kongressen om, hvordan samarbejdet går i kommunerne. Nogle steder fungerer samarbejdet godt, men andre steder er kommunerne mere afventende.

»Vi skal have samarbejdet til at fungere nu«, understregede næstformand i DLF Dorte Lange.

Kongressen forpligtede i en såkaldt kongresvedtagelse DLF til, at foreningen på alle niveauer vil arbejde for at etablere et tillidsfuldt samarbejde.

»Samarbejdet skal endvidere bidrage til, at der findes løsninger på de konkrete udfordringer, der er på den enkelte skole«, står der blandt andet i vedtagelsen.

DLF-formand Anders Bondo Christensen sagde også, at han vil kontakte formand for KL Jacob Bundsgaard.

»Vi kommer til at rende ind i nogle kommuner, der siger: Det kender vi ikke noget til. Det er også derfor, vi i vores vedtagelse har sagt, at vi har en fælles forpligtelse til, at vi kommer i gang alle steder. Jeg agter at skrive til Jacob Bundsgaard i forlængelse af kongressen og i forlængelse af, at vi har sendt det her brev ud til alle kommunalbestyrelsesmedlemmer. Jeg vil bede om, at vi mødes og ser på, hvordan vi i fællesskab fastholder den positive udvikling, som jeg virkelig synes, vi har oplevet, og ser på, hvordan vi sørger for at få alle med«.

Brev til kommunalbestyrelsesmedlemmer

Kongressen besluttede også at sende et åbent brev til alle kommunalbestyrelsesmedlemmer i Danmark. I brevet understreges det, at DLF meget gerne vil samarbejde med kommunerne.

»Det afgørende er, at samarbejdet resulterer i konkrete positive forandringer på den enkelte skole. For at eleverne kan få den bedst mulige undervisning, skal lærerne kunne lykkes med deres vigtige opgave«, står der blandt andet i brevet, som kan læses på dlf.org.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ