Nationale test
0   6

Fortæl ministeriet om dine erfaringer med testene

De nationale test skal evalueres, og nu vil Undervisningsministeriet gerne have input fra lærere og andre, der arbejder med testene og resultaterne i deres hverdag. Lærerne indbydes til dialogmøder i Lyngby og Aalborg i næste uge.

"De trænger i den grad til at blive gennemgået. Men fordelen ved, at vi har sådan et prøvesystem på tværs af folkeskolen er, at vi sikrer en vis minimumsstandard for fagligheden, så hvis der er en skole, der går bag af dansen, så har vi testene til at rejse et rødt flag - selvom testene selvfølgelig ikke tester hele fagligheden i den danske folkeskole", sagde Merete Riisager til folkeskolen.dk, da hun præsenterede den rådgivningsgruppe af testkritikere, eksperter og brugere, som skal rådgive ministeriet om den kommende evaluering af de nationale test.

Nu inviterer ministeriet også lærere, skoleledere og forvaltningsfolk til at give deres besyv med om deres oplevelser med og brug af de nationale test og testresultaterne.

Artiklen fortsætter under banneret

Det sker ved to dialogmøder i næste uge, henholdsvis mandag eftermiddag den 8. oktober på Lundtofte Skole i Lyngby-Taarbæk Kommune nord for København og tirsdag eftermiddag på Gistrup Skole i Aalborg Kommune i Nordjylland.

"Møderne skal skabe rum for at drøfte styrker og svagheder ved de nationale test og dermed give input til rådgivningsgruppen og evalueringen. Opsamlingen på dialogmøderne er et vigtigt bidrag til den rådgivningsgruppe, som undervisningsministeren har nedsat i forbindelse med evalueringen af de nationale test. Tilbagemeldingen fra dialogmøderne vil indgå i rådgivningsgruppens videre drøftelser om udarbejdelsen af deres anbefalinger til Undervisningsministeriet", hedder det i indbydelsen til møderne.

Der er gratis adgang og plads til 100 deltagere i hvert møde - se tilmeldingslink: 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ