Debat Leder DLF
0   344

DLF-kongres kridter banen op

Folkeskolen mangler en vision, et billede af, hvordan fremtiden skal se ud. Der er ingen plan for, hvor hele Danmarks folkeskole skal bevæge sig hen nu, hvor industrisamfundet er ved at takke af.

Men det betyder langtfra, at alt forbliver ved det gamle. For mens folketingspolitikerne fedtspiller og nøjes med ideologiske markeringer, buldrer forandringerne af sted i den kommunale verden, hvor folkeskolen og besparelserne befinder sig.

Artiklen fortsætter under banneret

Skolen, som vi kender/kendte den med én skole fra børnehaveklasse til pubertet, specialundervisning til de svage, lejrskoler, vikartimer, teaterforestillinger, en blanding af små og store klasser og små og store skoler, forandrer sig og bliver til et meget broget kommunalt kludetæppe.

Eneste fællesnævner ser ud til at være, at alle er i gang med at holde skole for færre penge.

Det blev klart på DLF's kongres i sidste uge, hvor de delegerede delte frustrationer og undren over de store omvæltninger i folkeskolen.

De delegerede skulle vedtage krav til den kommende overenskomst. Lærerne ruster sig til en usikker fremtid ved blandt andet at gå efter efteruddannelse og længere opsigelsesvarsler.

Men hvem forholder sig til, at hele skolen er ved at ændre sig? blev der spurgt.

Enhver krise indeholder mulighed for vækst og nyorientering, siger psykologien. Det kræver dog, at man tænker over den - og ikke blot lader stå til.

Det er i sidste øjeblik, hvis forældre, lærere, skoleledere, ministre og kommuner skal sætte sig sammen og skabe en vision for den skole, vi ønsker i fremtidens samfund. Om bare et par år står vi med en mangfoldighed af skoler, hvis indretning stort set er dikteret af den aktuelle kommunaløkonomiske situation.

Det er for fattigt. Selv i sparetider. |

»Men hvem forholder sig til, at hele skolen er ved at ændre sig, blev der spurgt«

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.276 andre er allerede tilmeldt