"Hvis man ikke tager stilling, så overlader man det alene til dem der stemmer", siger formand for Organisations- og arbejdsmiljøudvalget i DLF Thomas Andreasen.

DLF: Sofavælgere kan sende lærerne i lockout

I dag kl. 8 åbner afstemningen, hvor DLF-medlemmer skal tage stilling til OK18. Formand for DLF’s organisationsudvalg opfordrer alle medlemmer til at stemme – også selv om det kan være svært. ”Det er dem, som stemmer, der bestemmer”, siger han.

Publiceret

De kan stemme:

Kommunalt og regionalt ansatte medlemmer i fraktion 1 og 2, derpå afstemningstidspunktet er optaget som almindelige medlemmer.Skoleledere kan stemme via www.skolelederne.org

Statsansatte medlemmer eksempelvis medlemmer ved privategymnasiers grundskoler, Røde Kors og Sosu-skoler i fraktion 1 og 2kan også stemme ved en vejledende afstemning. Hovedstyrelsen tagerher endelig stilling.

Få resultatet her:

Afstemningen gennemføres fra den 25. maj kl. 8 til den 3. junikl. 16. Resultatet forventes offentliggjort på folkeskolen.dk ogDLF.org den 4. juni i løbet af formiddagen.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er flertallet af dem, som trykker på ja- eller nej-knappen, der afgør, om lærerne kommer i konflikt den 11. juni.

Det betyder, at hvis kun ganske få DLF-medlemmer de næste ti dage logger ind på hjemmesiden og stemmer, så er det de få, der bestemmer over de mange.

Derfor er det meget vigtigt, at lærerne reagerer, når de i dag modtager en mail fra DLF, hvor der er et link til urafstemningen om overenskomstforliget for 2018, siger formand for Organisations - og Arbejdsmiljøudvalget i DLF Thomas Andreasen.

"Det er en pointe, at det er dem, som stemmer, der bestemmer. Hvis jeg ikke stemmer, så overlader jeg beslutningen til nogle andre. Det er sådan, situationen står", siger han.

Hvorfor tror du, at det lykkes næste gang, Anders Bondo?

Siden overenskomstforliget blev en realitet i 27. april, har der været en livlig debat på de sociale medier og på folkeskolen.dk. Mange medlemmer har ønsket, at de kunne stemme blankt. Men det er ikke en mulighed.

Thomas Andreasen forstår godt medlemmer, der ikke ønsker en konflikt, men har svært ved at trykke på ja-knappen. Men det er en dårlig idé at undlade at stemme, siger han.

Ved et nej kan lærerne havne i konflikt fra 11. juni

 

"Der har været en debat om, at flere ikke ønsker at stemme nej, fordi de ikke kan se perspektiverne i en konflikt, men omvendt har de heller ikke umiddelbart tænkt sig at gå med armene over hovedet, og det føler de, at de gør, hvis de stemmer ja", siger han og fortsætter:

"Derfor kan nogle have lyst til at lade være med at stemme. Det er en lidt barsk situation. For hvis man ikke tager stilling, så overlader man det alene til dem, der stemmer. Det er et simpelt flertal, der gør, om det er et ja eller et nej til overenskomstresultatet", lyder det fra Thomas Andreasen.

OK18: 3 for ja

Stemmeprocent hjælper DLF fremadrettet

Stemmer flertallet nej betyder det, at lærerne ender i en omfattende konflikt den 11. juni, siger Thomas Andreasen.

"Det vil sige, at et nej umiddelbart betyder, at vores strejkevarsel og KL's lockoutvarsel bliver sat i kraft 11. juni"

Også fremadrettet vil det betyde meget for DLF, at stemmeprocenten er så høj som muligt.

"Urafstemningen er en vigtig del af medlemsdemokratiet i DLF, og en høj stemmeprocent er med til at styrke vores fremadrettede arbejde. Også når det gælder om at indgå overenskomster. Derfor er det vigtigt, at vi gør, hvad vi kan for at få en høj stemmeprocent. Det er et selvstændigt formål, at medlemmer stemmer".

OK18: 3 for nej

Gør en indsats for at få stemmeprocenten op

Thomas Andreasen opfordrer alle led i DLF til at gøre, hvad de kan for at få stemmeprocenten i vejret.

"Jeg vil gerne kvittere for, at jeg allerede nu kan se på sociale medier, kontakt med tillidsrepræsentanter og kredse, at man er i gang med lokale overvejelser om, hvad man kan gøre for at støtte op om en høj stemmeprocent".

"Jeg håber, at der bliver taget mange initiativer til at synliggøre, at der er en afstemning", siger han og fortæller, at DLF løbende offentliggør stemmeprocenter på et stemmebarometer på DLF's hjemmeside.

Og det er let at stemme, slår han fast:

"Alle medlemmer, som vi har mailadresser på, får en mail, hvor der er et unikt link, som de kan klikke på, så bliver de ledt ind på en side, hvor de med deres cpr-nummer kan bekræfte, at det er dem. Hvis man får smidt mailen væk, kan man også stemme via Lærerforeningens hjemmeside".