Første dag på Statsgymnasiet: »Vi blev taget rigtig godt imod første dag og dansede folkedans. Det var supergodt, fordi alle var mere afslappede bagefter. På andendagen havde vi biologi og matematik. Lærerne gik lige på med at forklare om celler og ligninger. Og så fik vi lektier for!«

Maya: Jeg vil arbejde inden for det naturvidenskabelige

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Maya Schou har længe vidst, at hun ville i gymnasiet.

»Jeg har valgt Statsgymnasiet, fordi det ligger tæt på, mine forældre har gået der og min bror også. Min uddannelse kræver, at jeg går i gymnasiet. Måske vil jeg være biolog, men i hvert fald noget inden for det naturvidenskabelige«, fortæller hun.

Maya Schou har altid godt kunnet lide dyr og synes også, at alt med klima og CO2 er spændende, så naturvidenskab skal det være.

»Jeg har valgt den bioteknologiske linje på gymnasiet. Jeg tror, det bliver hårdt, men også godt. Jeg har hørt, at det er hardcore naturvidenskabelige fag på gymnasiet. De lægger meget vægt på det faglige, og der bliver mange lektier. Jeg har valgt ud fra min lyst, og så bliver det godt at møde nye mennesker, samtidig med at mange af mine venner også har valgt Statsgymnasiet«.

Hun har ikke talt længe med UU-vejlederen, for det havde hun ikke behov for. Til gengæld har hun talt en del med forældrene om det videre uddannelsesforløb. Hendes far er arkitekturdesigner på Aalborg Universitet, hendes mor er sekretær på juridisk institut på Handelshøjskolen, og hendes storebror læser medicin på Syddansk Universitet.

Maya fortæller, at eleverne i 7. klasse fik brochurer om ungdomsuddannelserne og skulle skrive om deres karakterer. Hun skulle skrive, om det var realistisk, at hun havde valgt gymnasiet.

»Vi skulle også skrive, hvad vi kunne blive bedre til. Jeg skrev fysik/kemi. Der var tale om en svag formidling af faget, men jeg har da fået 10 i årskarakter«, siger Maya, som, da Undervisere kommer på besøg, lige før næstsidste afgangsprøve ligger på 12.

Maya har ikke været meget i erhvervspraktik. For det var et tilbud, og hun syntes ikke, at der var noget, hun gad. Hun skrev bare brevet, som gymnasiet vil have fra hver enkelt elev.

»Jeg har fritidsjob i Føtex fire-fem timer om ugen. Jeg er servicemedarbejder og henter det, der skal hentes. Rent slavearbejde«, siger hun. |