'Jeg havde siddet der og sagt 'Ring nu for pokker', og så pludselig ringede de alle sammen på samme tid', siger Dorthe Lindmann, som nu har job som lærer igen.

Ny lærer: Dorthe har fået nyt job

Dorthe Lindmann, som Folkeskolen har fulgt gennem første år som lærer, har fået nyt job på Sdr Felding Skole. Hun var en af de mange lærere, der sidste skoleår måtte sige farvel til deres arbejdsplads. Det var et svært farvel, fortæller Dorthe

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det var rigtig svært at sluge, da jeg fik besked på, at jeg ikke kunne fortsætte på Stilling Skole sidste år. Måneden efter var rigtig hård. Det var så svært at skulle passe sit arbejde ordentligt samtidig med, at man skulle skaffe et nyt job. En del gange måtte jeg spørge en elev, om jeg lige måtte låne hans eller hendes bog, fordi jeg havde glemt min egen. Jeg var særdeles distræt".

Dorthe Lindmann havde fået jobbet på Stilling Skole umiddelbart efter sidste eksamen, og hverken hun eller skolelederen regnede med, at det havde nogen betydning, at det var et års ansættelse. Alle forventede, at hun skulle fortsætte på skolen - ikke mindst hendes elever. Men tunge sparekrav gjorde det umuligt for lederen at beholde hende.

Linjefag i musik er attraktivt

Dorthe gik i gang med at søge - alle lærerjobs mellem Århus og Herning.

"Jeg var inde på skolejob.dk hver eneste dag. Men der er ikke ret meget at søge i disse sparetider. I starten fik jeg slet ingen svar. Men så pludselig lykkedes det i Herning, hvor der var en overraskende lang liste over skoler, der søgte".

I Herning Kommune søger man koordineret, så der kun skal skrives en ansøgning, som alle søgende skoler så kan reagere på. Det synes Dorthe, er en rigtig fin løsning.

"Jeg havde siddet der og sagt 'Ring nu for pokker', og så pludselig ringede de alle sammen på samme tid. Og det var helt tydeligt, at det var mit linjefag i musik, der gjorde en forskel. Det havde de virkelig brug for".

Væsentligt nemmere at gå til samtale efter et år

Dorthe Lindmann blev kaldt til samtale på Sdr. Felding Skole. Allerede fra hun blev mødt i døren af skolebibliotekaren til rundvisning, syntes hun godt om skolen.

"Der virkede rigtig rart, og der var et super lækkert musiklokale. Samtalen gik også fint. Nogle steder er der 10-15 mennesker med til samtalen. Her var der ikke så mange. Sidste år var det svært at skulle ud og sælge mig selv, når jeg i virkeligheden ikke vidste ret meget mere end teori. Nu var det meget rarere, for når de spurgte ind til noget, havde jeg noget at have mine svar i".

Dorthe var den sidste, der var til samtale, og under en time efter ringede formanden for skolebestyrelsen og tilbød hende jobbet.

"Nogle gange er der bare ikke så meget at snakke om", som hun sagde.

Gaver fra alle forældrene

Den sidste tid på Stilling Skole var svær, og det var hårdt at skulle sige farvel til ungerne. Særligt 6.c, som Dorthe var klasselærer for, og som hun havde brugt meget energi på. Men hun glæder sig over, at hun ved, at det er god lærer, de får i stedet for hende. Elever og forældre gjorde også alt for at lade hende vide, at de ikke ville af med hende.

"Det var lidt vildt. Det væltede ind med gaver fra 6c og 6b og fra 8. klasse, som jeg har haft to timer om ugen i samfundsfag. Forældre kom også med kort, hvor de fortalte, hvor meget de kommer til at savne mig, og hvad jeg har gjort for deres børn. Det er meget overvældende at få at vide, hvor stor en forskel, jeg har gjort fra deres børn".

I mandags startede Dorthe Lindmann på sit nye job på Sdr. Felding Skole. Om en måned kan du læse det sidste interview med Dorthe Lindmann og Kresten Dahlmand Hansen, somFolkeskolenhar fulgt gennem deres første år som lærere.