Debat

Med kikkerten for det blinde øje

Hvorfor er det, at pressen - in casu Altinget.dk - bare ikke vil anskue 2013-konflikten ud fra grundlæggende journalistiske principper, men insisterer på at sætte kikkerten for det blinde øje?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

 I forbindelse med en korrespondace i andet anliggende spurgte jeg Altinget.dk, om de ikke - som det første medie - kunne sætte fokus på det forhold, at der ikke blev ført forhandlinger i 2013, eftersom KL ikke havde fremsat nogen krav, der kunne forhandles om (indtil de fremsatte deres ultimatum). Men det var social- og arbejdsmarkedsredaktør Søren Elkrog Friis ikke til sinds:

"Tak for din mail. Lærernes hovedrolle i de aktuelle forhandlinger og forhistorien i 2013 har fyldt rigtig meget i vores dækning i de seneste måneder - både i vores debat og i den redaktionelle dækning, så jeg mener ikke, at det er en blind vinkel."

Måske ikke en "blind vinkel", men Altinget har, som resten af pressen, hele vejen igennem sat kikkerten for det blinde øje, hvad dette helt afgørende forhold angår. Hvad skyldes denne kollektive suspension af fundamentale journalistiske principper i den samlede danske presse?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget