Lad eleverne finde sig selv

danskhistorie.dk, kristendomskundskab.dk og samfundsfaget.dk går med i projekt »Lær med it«.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Lær med it«-projektet er en fantastisk god idé. Det vil vi gerne bakke op om«. Sådan skrev Janus Sørensen fra internetforlaget ClioOnline, da Folkeskolen i nummer 12 fortalte, at lærere og elever på landets skoler fra august til og med efterårsferien kan bruge danske-dyr.dk og verdens-dyr.dk - og for eksempel deltage i et kæledyrstema med ideer og opgaver til mange fag.

»Hvis man også vil arbejde med it i de humanistiske fag, kan vi tilbyde adgang for alle til danskhistorie.dk, kristendomskundskab.dk og samfundsfaget.dk i samme periode«, fortæller Janus Sørensen. Han foreslår, at elever deltager i et tema om at kende deres egen identitet, familiens historie og værdier og arbejdsformer. Der er ideer og opgaver til alle klassetrin.

»Folkeskolens humanistiske fag handler om at forstå det samfund og den kultur, man lever i. I vores tema kan elever finde ud af, hvilke personlighedstyper de er. De kan så interviewe forældre og bedsteforældre for at analysere livsformer, kønsroller og forhold til religion i forskellige generationer«, siger Janus Sørensen.

»Lær med it«-projektet er et samarbejde mellem fagbladene Folkeskolen og Frie Skoler.

tt@dlf.org

Sådan kommer du med

Gå ind på folkeskolen.dk og klik på temaet »Lær med it«. Her kan du tilmelde dig nyhedsbreve og få adgang til danskhistorie.dk, kristendomskundskab.dk og samfundsfaget.dk fra ClioOnline og danske-dyr.dk og verdens-dyr.dk fra ConDidact.

Du kan også hente inspiration og ideer til andre it-forløb på »Lær med it«.