It
0   289

Lad eleverne finde sig selv

danskhistorie.dk, kristendomskundskab.dk og samfundsfaget.dk går med i projekt »Lær med it«.

»Lær med it«-projektet er en fantastisk god idé. Det vil vi gerne bakke op om«. Sådan skrev Janus Sørensen fra internetforlaget ClioOnline, da Folkeskolen i nummer 12 fortalte, at lærere og elever på landets skoler fra august til og med efterårsferien kan bruge danske-dyr.dk og verdens-dyr.dk - og for eksempel deltage i et kæledyrstema med ideer og opgaver til mange fag.

»Hvis man også vil arbejde med it i de humanistiske fag, kan vi tilbyde adgang for alle til danskhistorie.dk, kristendomskundskab.dk og samfundsfaget.dk i samme periode«, fortæller Janus Sørensen. Han foreslår, at elever deltager i et tema om at kende deres egen identitet, familiens historie og værdier og arbejdsformer. Der er ideer og opgaver til alle klassetrin.

»Folkeskolens humanistiske fag handler om at forstå det samfund og den kultur, man lever i. I vores tema kan elever finde ud af, hvilke personlighedstyper de er. De kan så interviewe forældre og bedsteforældre for at analysere livsformer, kønsroller og forhold til religion i forskellige generationer«, siger Janus Sørensen.

»Lær med it«-projektet er et samarbejde mellem fagbladene Folkeskolen og Frie Skoler.

Artiklen fortsætter under banneret

tt@dlf.org

Sådan kommer du med

Gå ind på folkeskolen.dk og klik på temaet »Lær med it«. Her kan du tilmelde dig nyhedsbreve og få adgang til danskhistorie.dk, kristendomskundskab.dk og samfundsfaget.dk fra ClioOnline og danske-dyr.dk og verdens-dyr.dk fra ConDidact.

Du kan også hente inspiration og ideer til andre it-forløb på »Lær med it«.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
11.539 andre er allerede tilmeldt