Skolepolitik (Christiansborg)
0   2

Ikke meget skole i åbningstale: Løkke nævnte kun sin præmiepulje

Det var ikke folkeskolen, der var på Lars Løkkes dagsorden, da han i dag åbnede Folketinget. Statsministeren fandt kun plads til at rose sin præmiepulje og skælde ud på Københavns Kommunes nej til puljen.

Syv københavnske skoler var på Undervisningsministeriets liste til at deltage i statsministerens 500 millioners pulje, hvor skoler i tre år kan få del i en præmiepulje, hvis de formår at reducere antallet af elever, der får under 4 i snit i dansk og matematik ved 9.-klasseprøven.

Alle syv københavnske skoler sagde dog pænt nej tak til Løkkes præmiemodel.

Artiklen fortsætter under banneret

Og det fik ord med på vejen, da statsministeren her kl. 12 åbnede Folketinget med en tale, som ellers ikke handlede om folkeskolen.

I sin tale kaldte Lars Løkke det både for "helt ubegribeligt" og "et svigt af eleverne i København", at "skolerne i Københavns Kommune, den kommune med størst problemer, lukker døren for en pose penge og udstrakt hånd".

Både statsministeren og undervisningsminister Merete Riisager har i år besøgt flere af skolerne, der er med i præmiepuljen. Og i sin tale fremhævede statsministeren blandt andet sit besøg på Søndervangskolen i Aarhus.

"Her har de allerede hævet niveauet med ét karakterpoint på få år. Selvom mere end 9 ud af 10 af eleverne har indvandrerbaggrund. Nu skal skolepuljen hjælpe dem med at gøre det endnu bedre", lød det fra Lars Løkke, der også gav udtryk for, at han håber, at skolepuljen vil få positive effekter for flere skoler end de 104, som er med.

"Det er mit håb, at metoder og tilgange fra skolepuljen vil sprede sig til mange flere skoler. Til gavn for de børn, der har mest brug for det, så vi får alle med".

Merete Riisager har også tidligere kritiseret hovedstadsskolernes nej på facebook. Her skrev ministeren:

"Jeg kender ikke den præcise baggrund for det københavnske nej, men jeg undrer mig såre". 

Skolerne i Løkkes præmiepulje bliver målt på elevernes karaktergennemsnit ved 9. klasseprøven i dansk og matematik.

For at få en del af puljen på 500 millioner, skal skolerne årligt reducere andelen af elever med under 4 med 5 procentpoint. Pengene vil efter hvert af de tre år blive udbetalt til de skoler, som lever op til regeringens målsætning. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ