Danmarksmestre i lokalhistorie

Tre grundskoleklasser har vundet hver 3000 kroner for deres bidrag til app’en Otur, hvor de har lavet vandreruter til deres lokalområde. Alle, der har lyst, kan gå med.

Publiceret

Om otur

Mobilapp'en Otur er udviklet afHistorieLab. Den giver mulighed for både at oprette og prøve andresopgaveruter, og kan både bruges i historiefaget og en række andreskolefag. I forhold til historie giver den mulighed for at arbejdemed at finde gemte og glemte historier i vores nærområder. Desudener det tænkt som en mulighed for at putte bevægelse ind iundervisningen.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

3. kl. på Skjern Kristne Friskole, 6. D på Skelgårdsskolen og fem elever fra fra 7.B. på Lemtorpskolen har bragt fortid og nutid og åbnet deres lokale historie for alle ved hjælp af små 'skattejagter' i app'en Otur. Så nu kan man ved Skjern Å, på Vestamager og i Lemvig blive klogere samtidig med at man får strukket benene.

Konkurrencen var udskrevet af HistorieLab, og inddelt i tre kategorier efter klassetrin. Den 3. klasse, der vandt, gjorde det ifølge dommerpanelet på grund af det grundige og lærerige arbejde, klassen har lavet i forhold til kildearbejde og research af Skjerns historiske områder. "Eleverne har derigennem fået et indblik i nærområdets historie og fået styrket deres historiske bevidsthed" lyder det i dommernes begrundelse. 6. Klassen fra Amager får for deres research af Amagerfælleds historie og for deres af valg af titel til ruten - 'Amager halshug'. Den er, ifølge dommerne, "velvalgt, fordi udtrykket er velkendt af mange, vækker nysgerrighed og gør historie vedkommende." Jonas Røn, Mads Pedersen, Mikkel Rosenby, Signe Spanggaard, Sofie Viberg og Victoria Greve fra 7.B. på Lemtorpskolen vandt i kategorien 7. - 9. klasse for opgaveruten "Historiske bygninger i Lemvig". Dommerne roser den grundige reseach og de gode spørgsmål og billeder til hver enkelt post.

App'en Otur er gratis og fås i App Store eller Google Play.