Lærer til lærer
0   4

Da Tanzania kom ind i skoler i Sønderborg Kommune

I forbindelse med dette års undervisningsmateriale til u-landskalenderen, har Global House søgt og fået midler fra Danida, til at få besøg af 2 gæstelærere fra Moshi i Tanzania.

I Sønderborg Kommune er der tradition for at arbejde med undervisningsmaterialerne til u-landskalenderen i indskolingen, som et led i kommunes internationaliserings strategi.

648 indskolings elever fra 7 folkeskoler i Sønderborg Kommune har i løbet af de seneste 3 uger haft besøg af Iddy og Ally fra Moshi i Tanzania. Eleverne har bl.a. lavet tanzaniansk mad, leget tanzanianske lege, lært en smule swahili og så er de kommet tættere på Tanzanina, som de arbejder med i forbindelse med dette års u-landskalender. Gæstelærerbesøgene er et supplement til det rigtig gode undervisningsmateriale fra Danida og giver eleverne mulighed for at bruge deres engelske i et autentisk møde.

En lærer siger følgende: "Eleverne var vilde med at se de ting de havde med og selvom det var 22 8-årige, så fik vi lavet noget herligt mad"

Opskrifterne eleverne bruger er dem de har adgang til via materialet. Iddy og Ally sendte opskrifter fra Tanzanina, men flere ingredienser var svære at få fat i, så sammen med lærerne blev de enige om at gøre brug af de opskrifter Danida havde trykt og "fordansket".

Artiklen fortsætter under banneret

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.482 andre er allerede tilmeldt

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
702 andre er allerede tilmeldt