Konsulenter skal kigge på DLF

Kredsformænd mener, at to år er forspildt efter kongresbeslutning fra 1997

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For to år siden stod Odense Lærerforenings formand Niels Munkholm Rasmussen på kongressens talerstol og foreslog, at man hyrede et eksternt konsulentfirma til at kulegrave DLF's struktur og arbejdsgange. Siden er to år forspildt, uden at der er sket noget, mener Niels Munkholm, og på kongressen i november vil han igen på vegne af 12 kredsformænd gå på talerstolen.

Dengang i 1997 blev ordene om konsulentfirmaet pillet ud af den endelige kongresvedtagelse, og man pålagde i stedet hovedstyrelsen at iværksætte en proces, hvor man blandt andet skulle vurdere foreningens arbejdsgange med henblik på at udbygge samspillet mellem de centale og decentrale led.

'Det er noget skidt, at vi har forspildt to år. Og det har jo vist sig, at Danmarks Lærerforening ikke er ret god til at kigge på sig selv, og derfor mener vi, at tiden er moden til at vedtage, at en ekstern konsulentvirksomhed må analysere DLF's struktur', siger Niels Munkholm.

For ham og de 11 andre kredsformænd handler det ikke om at gøre DLF til et fagforbund, hvor de enkelte kredse agerer uafhængigt af hinanden og hovedforeningen:

'Tværtimod handler det om, at hvis vi vil holde sammen, er det nødvendigt med en politisk opgavefordeling mellem det lokale og det centrale led. Alternativet, hvis det kommer til at gå for trægt, er, at mange kredse blot vil begynde at agere selvstændigt', mener Niels Munkholm.

De 12 kredsformænd bag forslaget til kongresvedtagelse har holdt uformelle møder med hinanden i en årrække. De foreslår helt konkret, at kongressen pålægger hovedstyrelsen at hyre et konsulentfirma til at se på DLF's opbygning i sammenhæng med den samfundsudvikling, der har lagt stadig mere forhandlingskompetence ud lokalt. Kongressen skal ifølge forslaget nedsætte en følgegruppe med repræsentanter fra både det centrale og de decentrale led i foreningen. Arbejdet skulle så munde ud i, at man år 2000 kan gennemføre ændringer i DLF's struktur.

Læs side 16