Lolland Kommune
2   566

Gratis skole-morgenmad til Lolland-Falster-børn

Efter efterårsferien kommer alle elever på 17 skoler på Lolland-Falster til at starte skoledagen med et godt og nærende måltid i maven. Initiativet kaldes Hjernemad, og der er tale om mad, som ellers var gået til spilde.

"Hjernemad går ud på at grundlægge en sund livsstil i en tidlig alder. Hvis man spiser sundt om morgenen, er man ofte også mere motiveret for at spise sundt resten af dagen. Det kan være med til at skabe en sund vane, der kan holde, også når man bliver voksen", siger Bo Abildgaard, formand for Folkesundhed og Omsorgsudvalget i Guldborgsund Kommune i en pressemeddelelse. 

Eleverne på Eskilstrup Skole, Sophieskolen, Nysted Skole, Sydfalster Skole og Møllebakkeskolen i Guldborgsund og på samtlige skoler i Lolland Kommune vil få morgenmad efter efterårsferien.

Artiklen fortsætter under banneret

Hjernemad er et initiativ under Broen til bedre sundhed - et samarbejde mellem kommuner, region og læger med det formål at højne folkesundheden på Lolland-Falster. Fødevarebanken, en nonprofilorganisation mod madspild,  indsamler, fordeler og distribuere overskudsmad fra landbrug, supermarkeder og fødevareproducenter. Maden, der kommer ud på skolerne, er altså overskudsmad, der ikke er blevet solgt.

TrygFonden har netop givet et tilskud op 700.000 kr., som gør det muligt at købe en kølevogn og køre mad ud til skolerne på Lolland-Falster. Og på sigt er det håbet, at lokale fødevareproducenter også vil være med.

"Det er en fantastisk nyhed!", siger Tom Larsen, der er formand for Lolland Kommunes Børne- og Skoleudvalg i en pressemeddelelse; "En sund start på dagen kan skabe større trivsel og styrke både koncentration, hukommelse og indlæringsevner. Det giver bedre forudsætninger for, at den enkelte elev kan få mest muligt ud af sin skoledag".Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
704 andre er allerede tilmeldt