3.b fra Søholm Skole har været med i dysten mod Madspild

Søholm Skole kæmper for at reducere madspild

Klimaduellen er en kampagne, som organisationen Norden i Skolen har taget initiativ til. Her kan danske klasser indtil 23. marts melde sig til en uges dyst om at reducere klassens madspild. 3.b fra Søholm Skole ved Ringsted har fuldført en uges registrering.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kampen mod Madspild er et gratis undervisningskoncept, som sætter fokus på at holde maden væk fra skraldespanden og dermed undgå madspild. Mange skoler har tilmeldt sig konceptet i Norden, og i februar kom Søholm med som den første danske skole, skriver organisationen Norden i en pressemeddelelse.

I en uge registrerede 3.b på et skema, hvor meget eleverne i klassen smider ud af spiselig mad. "Det har været en lærerig uge, hvor børnene pludselig forholdt sig meget konkret til, hvor maden egentlig kommer fra, og hvad de selv smider ud af spiselig mad. På den måde er problematikken om madspild blevet håndgribelig og håndteret i øjenhøjde", lyder det fra klasselærer i 3.b Jakob Pedersen.

Projektets udviklingschef Thomas Mikkelsen mener, at elevernes deltagelse i projektet gør en forskel.  "Eleverne på vores skoler er fremtidens forbrugere, og de har brug for at kunne leve i bedre harmoni med planetens begrænsede ressourcer. Ved at veje klassens madspild bliver emnet pludselig meget virkelighedsnært og giver eleverne en oplevelse af, at vores egne handlinger gør en forskel", siger han.

Lærere kan tilmelde klasser og dyste mod skoler fra hele Norden i kampen mod madspild. I løbet af perioden 11.11.2015 til 23.03.2016 kan du og din klasse følge med i Klimaduellens udvikling på www.nordeniskolen.org.

Opdateret 11/4 2016 kl. 12.28: 3.b fra Søholm Skole vandt den den danske del af klimaduellen.