Lærer til lærer
0   702

Elever i Sønderborg rejser til Burkina Faso

Aase Bonde, pensioneret sygeplejerske, har etableret en stor landsbyskole i Tourouba, Burkina Faso og som en del af åben skole og en international emneuge holder Aase oplæg på skoler i Sønderborg kommune

Global House er så heldige at være kommet i kontakt med Aase Bonde, som har bygget en skole i Burkina Faso og hun vil gerne fortælle eleverne i folkeskolerne i Sønderborg kommune om det.

Nybbølskoles internationale koordinator Lene Jørgensen har spurgt Global House om ikke hele skolen må høre Aase Bondes oplæg om Burkina Faso og således sidder alle 125 elever og lytter opmærksomt mandag d.25. april kl.9 om morgnen og en lille time frem.

Artiklen fortsætter under banneret

Aase indledte med at invitere alle eleverne med på en rejse til Burkina Faso. Først skulle de til Hamborg, så Paris og så lande i Ouagadougou.

Denne invitation sagde eleverne højlydt "ja tak" til.

Eleverne havde forberedt sig inden Aase Bonde kom og kunne begejstret overlevere hæfter og skriveredskaber til Aase efter deres rejse til det varme land langt syd på.

Donationerne bliver sendt med post til Aases samarbejdspartner i Tourouba og eleverne har fået lovning på, at modtage billeder af eleverne når deres gave er nået frem.

Under oplægget fortæller Aase bl.a. hvordan hun i 2010 drog til Burkina Faso med et ønske om at starte et projekt op i Afrika, men hvilket projekt det skulle være vidste hun ikke. Det blev til et projekt i den lille landsby Tourouba, der ligger langt ude i vildmarken. Tourouba har ingen elektricitet, vand og har først i år fået sanitet. Skolen Aase og hendes afrikanske samarbejdspartner har bygget, rummer nu lidt over 500 elever og dertil er der ansat, af staten, 9 lærere.

Man kan læse meget mere om skolen på denne blog: http://www.burkinaskole.dk/

Også elever på Nørreskovskolen, Humlehøjskolen, Rinkenæsskole og Hørupcentralskole har haft eller får glæde af Aase Bondes spændende oplæg og virituelle rejse.

Global House lægger efterfølgende op til at de danske elever udfærdiger undervisningsmateriale til eleverne på Tourouba skole, som vi vil sende med post derned.

Dette arrangement er initieret i forbindelse med skolernes internationale læringsuge, hvor eleverne bl.a. arbejder med Verdensmål nr.4 som hedder ”kvalitets uddannelse til alle” og til dette er undervisningsmaterialerne på www.heleverdeniskole.dk et rigtig godt udgangspunkt.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ