Den populære lærerkalender lever videre, selvom hovedstyrelsen har sparet den væk.

Afskaffet lærerkalender lever endnu

Selvom Danmarks Lærerforenings hovedstyrelse i efteråret 2014 besluttede, at lærerkalenderen for skoleåret 14/15 af økonomiske årsager skulle være den sidste, lever kalenderen stadig i bedste velgående. En kredsformand har nemlig sikret dens overlevelse – og den lille kalender er populær.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De fleste bærer rundt på en elektronisk kalender i mobilen, men alligevel mener kredsformand Bent Hansen fra Haderslev Lærerkreds, at den gode gamle lærerkalender er uundværlig. Derfor besluttede de i kredssamarbjdet i Sydjylland, at de ville videreføre kalenderen, efter hovedstyrelsen sparede den væk.

Slut med lærerkalender

Bent Hansen fik en aftale med et trykkeri i stand og kontaktede så kredsene med tilbuddet om at købe lærerkalendere til medlemmerne. 45 kredse bestilte tilsammen cirka 20.000 eksemplarer af kalenderen for 15/16 - og tallet ser ud til at stige i år, fortæller han.

"Sidste år fik vi mange henvendelser fra enkelte medlemmer, hvis kreds ikke havde købt kalenderen. I år har vi så fået en del henvendelser fra flere af de kredse, som ikke købte kalendere sidste år. Vi ved selvfølgelig ikke, om alle kredsene fra sidst køber den igen, men det ser ud til, vi går fremad", fortæller kredsformanden, som dog ikke forventer, at alle medlemmer vil have et eksemplar.

40 kredse har bestilt lærerkalender

"For mange er det nok en vane, at man har Lærerkalenderen. Men der er jo også nogle, som bruger en elektronisk kalender. Derfor kan kredsene bestille det antal eksemplarer, som de får at vide, der er aftagere til".

Bent Hansen har i oktober sendt en mail til de lokale kredskontorer med tilbud om at købe lærerkalenderen for 16/17 til medlemmerne.