Debat
0   396

Læring i eksterne miljøer styrker motivationen

Hvordan styrker vi elevernes læring og motivation i historieundervisningen? Hvordan kan man bruge anderledes læringstilbud i undervisningen? Hvad kan rollespil og læring i eksterne miljøer betyde for læring og motivation? Det satte vi os for at undersøge!

Historiefaget opleves af mange elever abstrakt og uinteressant. Det lærte vi i mødet med eleverne på Befæstningen og gennem vores praktikker. Det samme mønster viste sig i den kvantitative og kvalitative empiri, vi indsamlede blandt ca. 100 elever mellem 4. og 9. klasse i Københavns Kommune i forbindelse med vores bachelorprojekter. På den baggrund satte vi os for at undersøge, hvordan man kan øge elevernes motivation og interesse i historieundervisningen. Svaret er rollespil og læring i eksterne miljøer, og nøgleordene er forberedelse, læringsmål og rammesætning. 

 

Vedhæftet er artiklen, som vi skrev i forlængelse af vores bachelorprojekter.

Artiklen fortsætter under banneret

Downloads

Artikel


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.343 andre er allerede tilmeldt