It
1   443

Microsoft giver gratis Office-pakke til elever

It-giganten Microsoft er på charmeoffensiv i uddannelsessektoren og giver nu alle elever og studerende over 13 år mulighed for selv at skaffe sig gratis adgang til deres Office-programmer - også til privat brug. Danske elever forventes at få muligheden inden årets udgang.

Hvis din skole eller kommune har en licensaftale om adgang til Microsoft Office for de ansatte, må du og dine elever inden for de kommende måneder installere blandt andet Word, PowerPoint og Excel på op til fem private enheder.

Desuden medfølger en terabyte såkaldt cloud-lagerplads på Microsofts OneDrive. Det skriver it-giganten på sin Office-blog (se link til højre).

Aftalen er allerede gældende i USA, men danske lærere og studerende må væbne sig med tålmodighed et stykke tid endnu.

"Vi i Danmark bliver også inkluderet i dette program inden for de kommende måneder, men alene registreringen af uddannelsesinstitutionerne og deres mails tager lang tid, og derfor kan vi ikke gå ud med initiativet endnu," siger Julich Wiberg, salgschef for Microsoft Danmark for undervisningssektoren til epn.dk.

Artiklen fortsætter under banneret

Allerede nu må skoler med en licensaftale til personalet uddele licenser til eleverne. Det nye er, at eleverne nu selv kan hente licensnøglen online.

"I stedet for at studerende skal henvende sig til skolens it-administrator, som skal oprette og håndtere i nogen tilfælde flere tusind licensnøgler til elever, så kan eleverne nu hente nøglerne online," fortæller Julich Wiberg.Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.699 andre er allerede tilmeldt