PLC-skolebibliotekar
6   871

Markant skoledebattør forlader folkeskolen i protest

Den tidligere formand for Danmarks Skolebibliotekarer C.C. Rasmussen stopper efter næsten 40 år i Tønder Skolevæsen. Han trækker stikket, fordi han ikke vil arbejde under de nye arbejdstidsregler. Den 65-årige skolebibliotekar har længe været en kendt stemme i skoledebatten.

"Der er intet - intet - der forhindrer borgmesteren i Tønder i at indgå en lokalaftale med Tønder kommunens lærere. En lokalaftale, som flere af hans kolleger ude i landet har indgået", skriver C.C. Rasmussen i et læserbrev til JydskeVestkysten og Folkeskolen (se link til højre).

"I stedet for at gå i forhandling med de ansættelsesgrupper, der skal udføre beslutningen, tromler man dem flade. Skaber det motiverede lærere, der nu skal i gang med at føre en meget kompliceret ny folkeskolelov ud i livet?", skriver han i protest imod, at Tønders borgmeter, Laurids Rudebeck (Venstre), under lockouten gav udryk for afmagt, men at han ikke efterfølgende udnyttede muligheden for at indgå en lokal arbejdstidsaftale med lærerne.

På pension før tid 

Carl Christian Rasmussen er 65 år og tjenestemand, så økonomisk er det ikke noget problem for ham at gå på pension nu. Men det havde han bestemt ikke tænkt sig:

Artiklen fortsætter under banneret

"Jeg er blevet alene, og jeg er glad for mit arbejde. Jeg har lige afsluttet en 9. klasse, men jeg kunne sagtens have startet en 7. klasse op. Jeg går i protest mod min arbejdsgiver", siger han til folkeskolen.dk

Han oplever, at mange andre lærere i Tønder og rundt om i landet, hvor han er kommet for skolebibliotekarformand, er lige så frustrerede som ham. Men de tør ikke stå frem med deres holdninger.

Tønder Kommune har meldt et administrationsgrundlag ud for, hvordan skolerne skal gennemføre arbejdstidsloven, og det betyder 39 timers ugentlig arbejdstid på skolen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
615 andre er allerede tilmeldt