En 45-årig lærer går 30 kroner ned i pension om måneden på grund af sidste års lærerlockout

10.000 kr. mere i pension til lærerne

En ung lærer kan se frem til cirka 10.000 kroner mere i livsvarig alderspension om året end tidligere vurderet. Det er en højere depotrente, lavere priser på invalideforsikringer og lavere omkostninger, der tilsammen giver flere pensionspenge til udbetaling, lover Lærernes Pension.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærerne vil opleve, at der bliver trukket mindre af pensionsindbetalingerne til omkostninger. I 2013 blev der trukket 2,25 procent af indbetalingerne, og i 2014 sættes det ned til 2 procent. Det oplyser Lærernes Pension på baggrund af deres netop offentliggjorte årsrapport.

"Det ellers så udskældte gennemsnitsrente-produkt lever i bedste velgående hos os. Det er en udpræget misforståelse, at gennemsnitsrente-produktet er dårligt for opspareren. Produktet er kun et problem, når det er kombineret med høje garantier" siger Paul Brüniche-Olsen, administrerende direktør i Lærernes Pension, og fortsætter:  

"Gennemsnitsrente-produktet har to fordele frem for markedsrenteproduktet. For det første sikrer det, at både den unge og den ældre på pension har en god risikospredning. I markedsrenteprodukter har pensionisten ofte alene obligationer, og vil blive kørt over, når der igen kommer højere rente og inflation. For det andet kan vores lærere sove trygt. De rammes ikke af de faldende aktiekurser i kølvandet på for eksempel uroen i Ukraine. Derimod slår uroen i Ukraine lige igennem hos de danskere, som har en pensionsordning baseret på markedsrente".

Lockouten trækker i den anden retning

Årsrapporten viser også, at sidste års lockout medførte, at der blev indbetalt 230 millioner kroner mindre ind til pension i 2013. For en 45-årig lærer betyder den manglende indbetaling 30 kroner mindre om måneden i pension, oplyser Lærernes Pension.

Lærernes Pension havde i 2013 et investeringsafkast på 6,2 procent, hvilket rækker til en placering i den høje ende sammenlignet med andre pensionsselskaber. Lærernes Pension har 130.000 medlemmer og forvalter en formue på 65 mia. kr. I 2014 forventes en præmieindtægt på 4,4 mia. kr. Medlemmerne har et pensionsbidrag på mindst 17,3 procent af lønnen.