Anmeldelse Pædagogik
0   424

En rød inklusionstråd

Gennemtænkt og gennemarbejdet materialesamling til udvikling af inkluderende læringsmiljøer i skolen med alle aktører på banen. Og så er det gratis, hvis man er tilfreds med den digitale udgave.

Inkluderende læringsmiljø

Fakta


Titel
Inkluderende læringsmiljø

Forfatter
Mette Wybrandt, Sara Hedegaard Jensen

ISBN
978-87-996182-2-4

Pris
100

Sider
14


Materialet findes også i en gratis elektronisk udgave

Type
Guide til skoleledelse og PPR

Forlag
Amondo


ISBN
978-87-994672-9-7

Pris
200

Sider
60

Type
Inspirationskatalog til lærere og pædagoger


ISBN
978-87-996182-0-0

Pris
300

Sider
41

Type
Refleksionsværktøj til team


ISBN
978-87-996182-1-7

Pris
300

Sider
61

Type
Supervisionsværktøj til PPR-psykologer

Inklusion i folkeskolen hænger uløseligt sammen med udviklingen af inkluderende læringsmiljøer, der for eksempel kan konkretiseres i arbejdet med det velfungerende klassefællesskab, klasseledelse og medindflydelse, motivation og lyst til læring, undervisningsdifferentiering og forældresamarbejdet.

Artiklen fortsætter under banneret

Dette er de fem temaer i ”Inkluderende læringsmiljø”, der er udgivet med støtte fra Egmont Fonden og indeholder fire materialer. Materialerne er udviklet som en del af projektet ”Alle børn har lyst til at lære", afprøvet på en række testskoler i to kommuner og kan købes som trykte eller bestilles som gratis elektroniske eksemplarer.

Materialesamlingen indeholder et inspirationskatalog til lærere og pædagoger med konkrete øvelser, aktiviteter og værktøjer til udvikling af inkluderende læringsmiljøer i skolen. Et refleksionsværktøj til team med inspiration til teammøder, når man ønsker at drøfte og udvikle inkluderende læringsmiljøer. Et supervisionsværktøj til PPR-psykologer (Pædagogisk Psykologisk Rådgivning) med inspiration til supervision af lærer- og pædagogteam – og en guide til skoleledelse og PPR med henblik på at understøtte en skolekultur, der styrker inkluderende læringsmiljøer.

Som lærer kastede jeg mig straks over inspirationskataloget, der indeholder aktiviteter og øvelser til arbejdet med de fem temaer. Alle aktiviteter og øvelser er yderst velbeskrevne med gode tips, der blandt andet tager højde for, om man arbejder i ind- eller udskoling. Desuden indeholder kataloget også kopiark, hvilket er et ekstra plus for den travle lærer.

Refleksionsværktøjet giver mig og mit team inspiration til at planlægge, gennemføre og evaluere refleksionsprocesser i forhold til temaerne og med helt konkrete øvelser.

Supervisionsværktøjet og guiden giver henholdsvis PPR og skoleledelse inspiration til supervision af lærere og pædagoger samt understøttelse af en inkluderende skolekultur.

De fem temaer er gennemgående for alle materialerne, hvilket skaber sammenhæng: En rød tråd, der begejstrer mig. Herved gives alle skolens aktører mulighed for at have et fælles sprog, fælles udgangspunkt og fælles retning med udviklingen af inkluderende læringsmiljøer for øje.

Derfor må jeg på det varmeste anbefale at afprøve materialesamlingen – også i min kommune!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
9.445 andre er allerede tilmeldt