Lærer- og efteruddannelse
0   393

Sådan kommer du ind på arbejdsmarkedet

Konsulent ved Lærernes A-kasse Uffe Bastholm giver sine bedste råd til, hvordan man som dimittend kan forbedre sine jobmuligheder.

Mens du stadig går på 
uddannelsen

• Forsøg at få et studierelevant arbejde. Det skaber netværk, giver erfaring og ser godt ud på CV'et.

• Brug dine praktikker aktivt, og hold kontakten til skolerne ved lige.

• Vælg linjefag, der interesserer dig, og gå efter at blive den dygtigste lærer, du kan. Det kan være risikabelt at vælge linjefag, ud fra hvad der er mangel på ved studiestart, for det kan ændre sig meget på fire år.

• Kom til orienteringsmøde på dit uddannelsessted om a-kasse og fagforening, så du er rustet til situationen som jobsøgende. Se mere på dlfa.dk

Artiklen fortsætter under banneret

Når du er dimitteret

• Meld dig ledig i Lærernes A-kasse. Så bliver du indkaldt til vejledningsmøde, hvor du lærer at navigere imellem de forskellige krav, der er til ledige. Her kan de også hjælpe med sparring på ansøgninger eller andet.

• Brug dit netværk. Kontakt dine praktikskoler og fortæl, hvorfor du havde en god oplevelse der og derfor søger arbejde hos dem. Tænk over, hvem du kender, der enten har ansættelsesansvar eller kunne tænkes at kende til ledige stillinger.

• Skriv motiverede ansøgninger med indhold i stil med: »Jeg har valgt jer, fordi …«. Få sparring på dem, enten af andre ledige kammerater fra studiet eller af en, der har ansættelsesansvar - på en skole eller et andet sted. Der er også gode råd at hente på dlfa.dk, karrierevejviser.dk, jobzonen.dk og jobindex.dk

• Brug dine ledige studiekammerater til at sparre omkring oplevelsen af at være ledig. Det er godt at få talt ud om de frustrationer, det kan medføre, og opdage, at andre er i samme båd. Det er vigtigt ikke at lade sig slå ud af situationen. Når der er mange om buddet, er der også mange afslag, så det er vigtigt ikke at tage dem personligt.

• Når du søger job, så tag rundt til skolerne og aflever din ansøgning personligt, hvis det er muligt. Du udviser gåpåmod, og det giver meget, at de får sat ansigt på en ansøger.

• Det første job behøver ikke være en fast stilling. Det handler om at få foden indenfor. Så søg vikararbejde - det giver erfaring og skaber netværk.

• Det er i dagpengesystemet muligt at tage seks ugers selvvalgt uddannelse, for eksempel inklusionskonsulent, coaching og vejledning, klasserumsledelse, projektledelse eller kommunikation. Du kvalificerer dig ved at få efterspurgte kompetencer og sender dermed et godt signal på dit CV.

• Du har ret til offentligt løntilskudsjob eller virksomhedspraktik fra din første dag på dagpenge. Kontakt dit jobcenter og hør, hvordan de kan hjælpe dig. Det er især en god mulighed, hvis du ikke har særlig meget erfaring som lærer.

• Søg også andet meningsfuldt, midlertidigt arbejde. For eksempel pædagogmedhjælper i en skolefritidsordning - det giver god erfaring med børn, energi til og et boost til dit CV. Et alternativt arbejde er bedre end intet arbejde.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
430 andre er allerede tilmeldt