Debat

SF SYNES PARAT TIL AT KNÆGTE LÆRERNE.

SF s nye ledelse synes i gang med at forberede medlemmerne på, at regeringen og dermed SF selv vil komme med lovindgreb overfor lærerne omkring 1. maj. Man forsøger at legitimere det med, at man "ikke bare vil ophæve KL s krav til lov". Men det er efter alt at dømme bare spil for galleriet. KL s strategi er lagt i finansministeriet og SF vil ikke få lov til at pille afgørende ved finansieringen af regeringens folkeskolereform. Forbeholdene fra Holger K. og Pernille Vigsø Bagge skal dermed bare legitimere overfor SF s medlemmer, at SF kører med på lovindgrebet for at kunne blive i regeringen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Holger K. Nielsen, SF s de facto leder og Pernille Vigsø Bagge, undervisningsordfører, erklærer sig parat til at fastlægge en læreroverenskomst ved lov.

Man hævder at man ikke bare vil ophæve Kommunernes udspil til lov, men det er nok mest spil for galleriet. Finansieringen af regeringens folkeskolereform, som også SF står bag, står og falder med, at KL s krav gennemføres. Og de krav, som KL stiller er nøje aftalt med, ja nok nærmere fastlagt i finansministeriet, hvilket også overenskomsten på gymnasieområdet viser.

Så selvfølgelig bliver det KL s krav, som bliver kernen i regeringens kommende lovindgreb. Det vil SF selvfølgelig ikke få lov til at pille afgørende ved.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Desuden viser alle erfaringer, at indholdet af regeringens beslutninger generelt bliver bestemt af S + R og ikke af SF. Det vil også ske her.

Forbeholdene fra Holger K. og Pernille Vigsø Bagge skal dermed bare legitimere overfor SF s medlemmer, at SF kører med på lovindgrebet for at kunne blive i regeringen.

Holger K. Nielsen hævder stadig at være "socialist". Men et socialistisk parti støtter af princip fagbevægelsens kamp for faglige rettigheder. Men SF er altså nu parat til at knægte lærerne.

SF ER VEJET OG FUNDT FOR LET.