Formanden for Lærerstuderendes Landskreds Bob Bohlbro støtter Anders Bondo efter massiv kritik af hans udtalelse om læreruddannelsen.

Studerende forsvarer Bondo: Vi er ikke DLF’s gidsler

Bondo læste på stormødet i tirsdags op af et brev han havde sendt til Christine Antorini den 8. november sidste år. Medierne har bidt sig fast i et af budskaberne: Bondo vil ikke længere vil anbefale unge at uddanne sig til folkeskolelærer. Uansvarligt, siger uddannelsesleder. Ærligt, siger de studerende.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Inden regeringen fremlagde forslaget til en ny folkeskolereform, sendte Anders Bondo en mail til Christine Antorini, hvori han advarede ministeren mod at presse et allerede presset fag. Mailen slutter med et udsagn, der i de seneste dage er blevet vendt, drejet, citeret og diskuteret i flere landsdækkende medier, efter at DLF's formand læste mailen højt til tirsdagens stormøde.   "Jeg vil for første gang stå i den situation, at jeg ikke kan anbefale unge mennesker at uddanne sig til folkeskolelærere. Det er mig helt ubegribeligt, at det skulle ske under en S-SF-R-regering", lød det i mailen, fra talerstolen i Odense og nu som citat i flere medier. Det fik formanden for rektorkollegiet for professionshøjskolerne Erik Knudsen til at reagere og i Politiken kalde Bondos udtalelse for "uansvarlig", mens Antorini til Ritzau beskyldte Bondo for at "tage de unge som gidsler i forhandlingerne". Anders Bondo selv forklarer nu, at citatet er taget ud af en sammenhæng, fordi mailen er skrevet inden overenskomstforhandlingerne kom ind i billedet. "Jeg sendte min bekymring til ministeren i en mail den 8. november 2012 - altså inden der overhovedet var udvekslet overenskomstkrav. Den formulering, der nu falder ministeren og professionshøjskolerektorerne for brystet, er derfor ikke fabrikeret til lejligheden og skal ses i den sammenhæng, den er skrevet og blev læst op", skriver Anders Bondo i en mail til Ritzau og Folkeskolen.dk. Lærerstuderende: det er ren ærlighed Hos de Lærerstuderendes Landskreds er formanden ikke i tvivl om, hvis kritik der er mest rimelig. "Det her er jo hverken Anders' eller DLF's skyld. For det første daterer formuleringen sig helt tilbage til november og for det andet kritiserer han jo ikke læreruddannelsen, men derimod de arbejdsforhold, de nyuddannede kommer ud til", siger LL's formand Bob Bohlbro.   Han forklarer, at Lærerstuderendes Landskreds forventer en ny og bedre uddannelse i den kommende reform, men at det sammen med  de omdiskuterede arbejdsforhold for folkeskolelærere betyder, at der i dag er mange ukendte faktorer for unge, hvis de overvejer at søge ind på læreruddannelsen. Det kan måske skræmme nogle, men LL's formand lægger vægt på, at ærlighed er det vigtigste.  "Som lærerstuderende er vi bekymrede for den kommende arbejdsplads, og vi er nødt til at fortælle de unge, at hvis reformen går igennem, bliver arbejdspladsen ikke det drømmejob, de har håbet på. Det tror jeg, vi er nødt til at være ærlige om, fordi det får store konsekvenser for deres lærerjob. Det er ikke for at skræmme, men rent og skær ærlighed", siger formanden for Lærerstuderendes Landskreds Bob Bohlbro.

 

Læs mere

Politiken: Rektor for læreruddannelse efterBondo-udtalelse: Helt uansvarligt

Politiken: Lærerformand: Jeg kan ikke anbefaleunge at uddanne sig til lærere