Semifinalen foregik i København, hvor eleverne præsenterede deres retter for dommerpanelet.

Vinderne i DM i hjemkundskab kåres i dag

Flere end 1200 elever har gennem efteråret dystet i det første danmarksmesterskab i hjemkundskab. I dag mødtes 10 klasser i finalen i Odense.

Publiceret

Madkamp - DM i HJemkundskab

opstod på baggrund af et samarbejdeimellem bl.a. University College Lillebælt (UCL) og Madkulturen.UCL udviklede oprindeligt konceptet for skoler på Fyn, inden ideenblev udbredt nationalt. Og det er et samarbejde mellem Madkulturen,Professionshøjskolerne UCL, UCN, Via University College, UCS, UCCog Metropol, Sortebro Kro, Hjemkundskabslærerforeningen ogLæreruddannelsernes Hjemkundskabslærerforening. Projektet erstøttet af Nordea-fonden.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Målet med konkurrencen er at skabe opmærksomhed om teori, praksis og formidling i undervisningen i hjemkundskab. Undervisningen for de deltagende klasser har taget udgangspunkt i en sæsonbestemt råvare. I semifinalerne i efteråret var det æblet, som eleverne skulle bruge i forskellige retter.

Bag det nye initiativ står Madkulturen, et dansk madexperimentarium under Ministeriet for Fødevarer. Hjemkundskabslærerforeningen støtter også konkurrencen.

Elever dyster i hjemkundskab

Direktør i Madkulturen Judith Kyst mener, at initiativet er vigtigt, da undersøgelser viser, at børn kun er med i køkkenet i under to procent af de danske familier, og at færre og færre læreruddannelser udbyder hjemkundskab som fag.

"Så vi har en stor udfordring, hvis vi skal undgå at stå med en generation af unge, som ikke kan begå sig i et køkken. Med Madkamp motiverer vi både lærere og skolebørn i 6.- 9. klasse til at se på hjemkundskab på en ny og eksperimenterende måde", lyder det fra Judith Kyst i en pressemeddelelse.

Finalerne kører i dag fra kl. 11 til 14.30 - hvor vinderne bliver kåret. Folkeskolen.dk opdaterer denne nyhed, når vinderne er fundet. Børne- og undervisningsminister Christine Antorini vil være med og svarer på spørgsmål fra eleverne.

(tilføjet 29-01-2013 8:24) Vinderne er kåret

7. A på Bøgehøjskolen i Årslev på Fyn kan kalde sig Danmarksmestre i hjemkundskab, efter at de i fredags vandt konkurrencen over 74 andre 6.-9.-klasser fra hele landet. Anders, Andreas, Sebastian og Mathias har lært en masse af forløbet: "Vi har fået rigtig meget at vide undervejs. Vi har lært om æblesorter og tilberedning, og vi kommer helt sikkert til at lave mere mad derhjemme", lyder det fra drengene i en pressemeddelelse. Klassen har vundet en madteateroplevelse med kokken Mette Martinussen.