Mobning
0   470

Kampagne mod digital mobning

”Connect with Respect” er slogan for stor national kampagne mod digital mobning i uge 6. Over 25 organisationer står bag - der i blandt Facebook, Google, Red Barnet, Danske Skoleelever og DLF. Kampagnesiden www.facebook.com/dropmobnu vil oplyse om alle aktiviteter efter 28. januar.

Tirsdag den 5. februar er international Sikker Internet Dag - www.saferinternetday.org - der bliver fejret i 70 lande. Det er ti år siden dagen blev udnævnt til sikker internet dag.
Den digitale mobning via nettet og sms rammer mange børn og unge hårdt. Alle kender til det, og derfor vil kampagnen appellere til, at alle behandler hinanden med respekt, når de omgås og når de skriver til hinanden.

Aktiviteter for børn, lærere og forældre
På dagen vil der være en masse aktiviteter. For eksempel vil Højby Skole på Fyn holde foredrag og debat om hvordan man kan undgå online mobning. Debatten bliver streamet live på youtube.
Danske Skoleelever vil spørge eleverne om forslag til, hvad forældre kan gøre for at afhjælpe mobning på sms og på Facebook. Samtidig arrangerer de paneldiskussion og har åben elevtelefon.
Flere andre organisationer har åben telefonrådgivning. For eksempel kan man ringe til antimobbe-konsulenterne hos AMOK på 61166944 fra den 7. til den 9. februar og få gode råd.
I dagene fra den 5. til den 7. februar holder Landsforeningen for spiseforstyrrelser og selvskade gratis workshop for elevrepræsentanter og for AKT-lærere i Aarhus, Odense og København.
Red Barnet vil sammen med DLF og Microsoft producere tre korte film om digital mobning - en til børn og unge, en til lærere og en til forældre. Samtidig lancerer de en novellekonkurrence om mobning.
Red Barnet står også for nogle E-learningsmoduler om digital mobning og om privatliv på nettet.
"Mange bliver mobbet via sms og internet. Det er nogle voldsomme historier, man hører, og det sker både i skoleregi og udenfor", fortæller formand for Skole- og uddannelsespolitisk udvalg i DLF Bjørn Hansen. Han er en af DLF's repræsentanter i arbejdet mod mobning.
Initiativtager er Trine Bramsen fra Socialdemokraterne.

 

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.750 andre er allerede tilmeldt