Kampagne mod digital mobning

”Connect with Respect” er slogan for stor national kampagne mod digital mobning i uge 6. Over 25 organisationer står bag - der i blandt Facebook, Google, Red Barnet, Danske Skoleelever og DLF. Kampagnesiden www.facebook.com/dropmobnu vil oplyse om alle aktiviteter efter 28. januar.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tirsdag den 5. februar er international Sikker Internet Dag - www.saferinternetday.org - der bliver fejret i 70 lande. Det er ti år siden dagen blev udnævnt til sikker internet dag. Den digitale mobning via nettet og sms rammer mange børn og unge hårdt. Alle kender til det, og derfor vil kampagnen appellere til, at alle behandler hinanden med respekt, når de omgås og når de skriver til hinanden.

Aktiviteter for børn, lærere og forældre På dagen vil der være en masse aktiviteter. For eksempel vil Højby Skole på Fyn holde foredrag og debat om hvordan man kan undgå online mobning. Debatten bliver streamet live på youtube. Danske Skoleelever vil spørge eleverne om forslag til, hvad forældre kan gøre for at afhjælpe mobning på sms og på Facebook. Samtidig arrangerer de paneldiskussion og har åben elevtelefon. Flere andre organisationer har åben telefonrådgivning. For eksempel kan man ringe til antimobbe-konsulenterne hos AMOK på 61166944 fra den 7. til den 9. februar og få gode råd. I dagene fra den 5. til den 7. februar holder Landsforeningen for spiseforstyrrelser og selvskade gratis workshop for elevrepræsentanter og for AKT-lærere i Aarhus, Odense og København. Red Barnet vil sammen med DLF og Microsoft producere tre korte film om digital mobning - en til børn og unge, en til lærere og en til forældre. Samtidig lancerer de en novellekonkurrence om mobning. Red Barnet står også for nogle E-learningsmoduler om digital mobning og om privatliv på nettet. "Mange bliver mobbet via sms og internet. Det er nogle voldsomme historier, man hører, og det sker både i skoleregi og udenfor", fortæller formand for Skole- og uddannelsespolitisk udvalg i DLF Bjørn Hansen. Han er en af DLF's repræsentanter i arbejdet mod mobning. Initiativtager er Trine Bramsen fra Socialdemokraterne.

 

Powered by Labrador CMS